Cum recunoști carnea de pui cu hormoni. Trucuri ca să elimini toxinele din carnea de pui cumpărată din supermarket

Unul dintre alimentele de bază ale multora dintre noi este carnea de pui. Poate fi gătită în multe moduri, iar cele mai multe mâncăruri pe bază de pui nu necesită mult timp petrecut în bucătărie. Din păcate, carnea cumpărată din supermarketuri este plină de hormoni de creştere.

23 iul. 2021, 07:30
Cum recunoști carnea de pui cu hormoni. Trucuri ca să elimini toxinele din carnea de pui cumpărată din supermarket

Cum recunoști carnea de pui cu hormoni. Carnea puilor care au fost injectaţi cu hormoni de creştere reprezintă un pericol pentru sănătate. Puii primesc astfel de substanţe pentru a creşte mai repede. Deşi nu există o diferență de textură între carnea tratată cu substanțe nocive și cea organică, există alte alte lucruri care te pot ajuta să diferenţiezi sortimentele de carne cu hormoni de cele organice, potrivit healthychild.org.

Cum recunoști carnea de pui cu hormoni

Carnea organică provine de la pui hrăniți în mod natural, fără antibiotice sau hormoni, crescuți în condiții optime. Spre deosebire de puiul sănătos, cel tratat cu hormoni poate provoca diverse probleme de sănătate, mai ales dacă este consumat frecvent.

Atât carnea provenită de la puii hrăniţi natural, cât și cea tratată cu hormoni, sunt bogate în nutrienți precum fier, zinc, fosfor sau vitaminele B. Ambele tipuri conțin cantități de grăsimi saturate și nesaturate, precum și proteine, dar carnea injectată este mai periculoasă pentru organism.

Citeste si Ce înseamnă dacă te mănâncă palma stângă sau dreaptă. Explicaţia reală nu are nimic de-a face cu primitul sau datul banilor

La trei săptămâni, puiul de la ţară e încă foarte mic, în timp ce puii crescuţi în abator au ajuns deja la maturitate.

Carnea de pasăre care a fost injectată cu aditivi sau condimente trebuie etichetată ca atare şi nu se poate comercializa ca refrigerată sau congelată”, spun şi reprezentanţii ANSVSA.

Efectele hormonilor asupra organismului

Potrivit mai multor studii, hormonii din carne pot provoca dezvoltarea mai multor tipuri de cancer, boli tiroidiene, diabet, obezitate, endometrioză, fibrom uterin, infertilitate, astm sau alergii. La fel de periculoase sunt și antibioticele, care pot cauza rezistență la bacterii periculoase pentru organismul uman.

În plus, carnea tratată poate da peste cap echilibrul florei intestinale.

Pui hrăniţi cu arsenic

Potrivit unui studiu al oamenilor de ştiinţă de la Centrul de Sănătate Johns Hopkins, peste 70% din mostrele de carne de pui analizate aveau niveluri de arsenic ridicate. Multe sortimente de cereale pentru hrănirea păsărilor au printre ingrediente acest metal greu, despre care se spune că ar avea rol de împiedicare a apariţiei infecţiilor la pui, de a accelera creşterea
acestora şi de a conferi o culoare plăcută cărnii.

Din nefericire, atunci când este gătită la temperaturi mari, nivelul de arsenic din carnea de pui creşte semnificativ. Studiile au demonstrat că nivelurile ridicate de arsenic cresc riscul apariţiei mai multor tipuri de cancer, printre care cancerul de vezică urinară, de plămâni şi de piele.

Cum elimini substanţele nocive din puii injectaţi

Citește cu atenția eticheta produsului pe care îl cumperi. Carnea de pui ar trebui să aibă doar pui, dar dacă pe etichetă sunt trecute și alte substanțe pe etichetă, probabil ai în mână un produs cu hormoni.

Citeste si Ce reprezintă striațiile albe de pe carnea de pui. Acestea afectează calitatea cărnii

Cel mai sigur mod de a te hrăni sănătos este să-ţi achiziţionezi carnea de la producătorii locali.

Dacă, totuşi, ai cumpărat un pui din supermarket, există câteva trucuri care te vor ajuta să elimini toxinele care i-au fost injectate:

  • Dacă fierbi o găină din comerț, nu utiliza bulion. Fierbe carnea doar în apă. În procesul de fierbere toate toxinele din carne sunt eliminate în apă.
  • Dacă vrei să prepari un pui la cuptor, scoate-i neapărat toate organele interne, dar şi pielea. Acolo se adună cele mai multe toxine.
  • Înmoaie carnea de pui într-o soluție specială preparată din 1 litru de apă curată, câteva linguri de sare și 1/4 suc de lămâie. Pune găina în acest amestec pentru 2 ore. Varsă soluția, iar apoi mai pregătește una și mai lasă găina în ea pentru 1-2 ore.
  • De asemenea, poți înmuia carnea și în apă minerală carbogazoasă. Aceasta va favoriza eliminarea toxinelor, iar pe lângă asta, va frăgezi carnea.