Cum reușește un cuplu să locuiască într-o barcă. La început li s-a părut foarte greu, dar acum nu vor să mai revină vreodată într-o locuință obișnuită

Un cuplu are o locuință complet neobișnuită. Wayne Aspland și partenera lui, Angela Hughes, din Marea Britanie, și-au cumpărat o barcă de pe internet pe care au transformat-o în casa lor.

03 apr. 2024, 10:46
Cum reușește un cuplu să locuiască într-o barcă. La început li s-a părut foarte greu, dar acum nu vor să mai revină vreodată într-o locuință obișnuită

Nu oricui i se pare o idee bună să trăiască pe o barcă îngustă în mijlocul naturii, dar acest cuplu e mai fericit ca oricând și chiar se simte ca acasă acolo. Cei doi au plătit nu mai puțin de 17.000 de lire sterline pentru locuința lor umilă și plutitoare.

Acum, cei doi spun că nu ar mai vrea niciodată să locuiască într-o casă obișnuită, pe pământ. Angela și Wayne au 50 de ani și locuiesc pe barcă împreună cu cei doi câini ai lor, Phoebe și Bernie.

Wayne a explicat că existau și bărci mult mai scumpe, de peste 50.000 e lire sterline, dar au ales-o pe cea potrivită pentru bugetul lor. Angela a spus că i-a luat ceva până să se obișnuiască, dar încetul cu încetul au transformat-o în locuința ideală.

Citește și Un asistent medical din Dâmbovița a murit subit sub privirile soției și a copilului său! Robert a încetat din viață la doar 30 de ani, la o zi după ce ajunsese la urgențe din cauza durerilor de cap

Cum reușește un cuplu să locuiască într-o barcă

Barca, pe care au numit-o Vaila, a fost complet modificată și modernizată. Se află în canalul Monmouthshire și Brecon din Cwmbran, Țara Galilor, și au echipat-o cu toate cele necesare. Inclusiv un sistem de încălzire centrală despre care au explicat că funcționează cu motorină, o bucătărie complet funcțională, cu aragaz și cuptor, precum și un frigider și congelator.

Au și o cameră de zi foarte confortabilă, dotată cu TV, canapea care poate fi transformată într-un pat dublu mare și un șemineu pentru căldură suplimentară. Și, bineînțeles, Wi-Fi.

,,Nu am fost niciodată un fan al faptului că am fost închis în interiorul a patru pereți. Întotdeauna am fost o persoană care stătea cât de mult putea în aer liber. Am avut niște bani când aveam 50 de ani și am vrut să fac ceva cu ei. Aveam rulote și pur și simplu m-am săturat de condus. Am vrut o schimbare. Lui Ang i-a luat ceva timp să accepte ideea, dar nu ne-am uitat înapoi.”, a declarat bărbatul.

De când locuiesc pe barcă, cei doi și-au redus cheltuielile enorm și nu au mai fost nevoiți să-și alimenteze barca din luna noiembrie 2023. Atunci când au cumpărat-o, nu aveau curent, așa că în primă fază au fost nevoiți să investească banii în niște panouri solare. Panourile solare încarcă bateriile cu litiu, care inițial costau 2.500 de lire sterline, iar acum îi scutesc de grămadă de bani.

,,Cred că am ales bine, din punct de vedere al banilor. Pe viitor, ne gândim să vindem casa, pe care încă o avem, și să ne retragem definitiv pe barca noastră. E ca și cum ai fi în vacanță mereu.”, a mărturisit Angela.

Citește și Cât trebuie să scoți din buzunar dacă vrei să bei o Coca Cola în Portul Tomis. Prețurile sunt comparabile cu cele din stațiunile de lux