Cât trebuie să scoți din buzunar dacă vrei să bei o Coca Cola în Portul Tomis. Prețurile sunt comparabile cu cele din stațiunile de lux

Dacă vrei să te bucuri de o plimbare liniștită pe faleză, în Portul Tomis, acum că vremea este mult mai prietenoasă, trebuie să știi că dacă vrei swă bei o cafeluță sau să te răcorești cu o Coca Cola rece, trebuie să scoți bani buni din buzunar.

02 apr. 2024, 15:56
Cât trebuie să scoți din buzunar dacă vrei să bei o Coca Cola în Portul Tomis. Prețurile sunt comparabile cu cele din stațiunile de lux
Cât trebuie să scoți din buzunar dacă vrei să bei o Coca Cola în Portul Tomis. Prețurile sunt comparabile cu cele din stațiunile de lux

Cât trebuie să scoți din buzunar pentru o Coca Cola. În cel mai călduros weekend de final de martie din ultimii 70 de ani, mulți români au ieșit din case pentru a se plimba pe malul mării. La Constanța, faleza și Portul Tomis au fost asaltate de familii, cupluri de îndrăgostiți, copii și adolescenți. În plus față de localnici, au fost și câțiva turiști străini, veniți să se bucure de frumusețea peisajului primăvăratic.

Citește și: Lovitură crâncenă dată de UE unora dintre cele mai mari branduri. Sticlele clasice ale Coca Cola şi ale altor băuturi cunoscute vor fi interzise

Cu termometrul depășind deja 20 de grade Celsius, și soarele strălucind, toți au avut șansa să se bucure de vremea perfectă pentru o plimbare. Chiar dacă prețurile la terasele din Centrul Vechi sau din Portul Tomis nu au fost tocmai atractive, constănțenii totuși s-au bucurat de acest weekend minunat.

Stațiunea Mamaia, cea cu care eram obișnuiți să fie cea mai scumpă de-a lungul litoralului românesc, a fost detronată în această primăvară de Portul Tomis, în ceea ce privește prețurile practicate. Portul Tomis a devenit principala atracție turistică a orașului Constanța, iar în weekend, terasele din zonă erau atât de aglomerate încât era greu să mai „pui mâna” pe o masă liberă.

Prețurile au luat-o razna! De exemplu, o doză de 330 ml de Coca-Cola se vinde în Portul Tomis cu 17 lei. Cât un bax de sucuri la supermarket, după cum remarcă replicaonline.ro.

Cafeaua ajunge la 26 de lei, iar o băutură energizantă, la 250 de ml, se vinde cu 24 de lei.

Prețurile acestea sunt de la Camarote, un local „nici pe departe unul de talie înaltă”, notează sursa citată. „Am așteptat o jumătate de oră să-mi aducă nota, iar mâncarea nu a fost una calitativă. Bani mulți, servicii proaste! Nu mai supun despre faptul că un suc de la doză este mai scump decât o cafea”, s-a plâns un client.

Dar la fel stau lucrurile și la Fontanela, o altă terasă renumită de pe faleză – 14 lei pentru un suc la 250 ml, 26 lei pentru un energizant. În schimb, Reyna, celebru restaurant, cunoscut și pentru locația din Faleză Nord, vinde Pepsi cu 13 lei sticla de 250 ml.

O cafea costă între 19 lei și 21 de lei, iar o apă… 26 de lei, mai arată publicația locală.

Prețurile din Portul Tomis rivalizează cu cele din București. În Centrul Vechi din Capitală băuturile răcoritoare se vând cu 15 lei, iar o apă plată la 330 ml costă 26 de lei.

Limonada ajunge la 30 de lei, energizantul la 24 de lei, iar cafea, în funcție de locațiile din Centrul Vechi, poate costa și 20 de lei.

Chiar și așa, însă, românii încearcă să treacă peste și să se bucure de câteva clipe la o terasă, împreună cu prietenii apropiați. Nevoia de socializare și bucuria de a „renaște” după o iarnă de câteva luni înving grijile legate de finanțe.

Citește și:De ce Coca Cola a lipit toate capacele de sticlele din plastic. Motivul pentru care UE a obligat compania să facă acest lucru