Cum s-a apucat de medicină Mihaela Anghel, primul român vaccinat anti-Covid. Asistenta face zilnic naveta zeci de km, ca să salveze vieţi

Mihaela Anghel, primul român care a primit vaccinul anti-Covid, lucrează de patru ani la Institutul „Matei Balş” și a ales meseria de asistent medical după o operaţie de apendicită.

28 dec. 2020, 13:36
Cum s-a apucat de medicină Mihaela Anghel, primul român vaccinat anti-Covid. Asistenta face zilnic naveta zeci de km, ca să salveze vieţi

Mihaela Anghel, primul român vaccinat anti-Covid, este dedicată trup şi suflet meseriei de asistent medical şi îşi rupe zilnic o bună bucată din timpul său personal pentru a se dedica meseriei, pentru că în fiecare zi face naveta ca să ajungă la muncă, la Institutul Matei Balş, ea locuind la 30 de kilometri de Bucureşti.

Ce o afectează cel mai mult? Cazurile tinerilor care ajung în stare gravă la spital. „Ne gândim că am putea să fim şi noi în locul lor. Asta e boala şi nu putem să o oprim când vrem noi şi cum vrem noi. Pur şi simplu ne-am învăţat să ne luăm energie şi ne-am gândit că dacă şi noi ne degradăm emoţional nu ajungem nicăieri şi nu am mai putea să tratăm pacienţii”, spune Mihaela Anghel, citată de rfi.ro.

Citeşte şi Mihaela Anghel, mii de mesaje de felicitare pe Facebook după vaccinarea anti-Covid 19

În fața tuturor scepticilor, tuturor susținătorilor teoriilor conspiratiei, Mihaela Anghel are un singur mesaj, în care crede de mai bine de 9 luni: că vaccinul este salvarea tuturor. „Eu aşa cred. Sper să creadă toată lumea treaba asta pentru că toţi ne-am săturat de acest lucru. E foarte greu”, a mai spus asistenta.

Mihaela Anghel povestește că meseria şi-a ales-o încă din copilărie, după ce a fost operată de apendicită. „Aveam în jur de 8 – 9 ani, dar de atunci am zis «gata, asta e meseria mea şi nu o să o schimb». Şi am ajuns aici. Cred că atunci când trebuie să ne alegem meseria trebuie să şi simţim că asta vrem cu adevărat şi eu asta simt şi nu aş putea să mă văd făcând altceva. Şi nu aş schimba nimic din ceea ce fac”, a declarat Mihaela Anghel, primul român vaccinat anti-Covid, pentru Aleph News.

„Cred că a fost cea mai mare emoție. Am fost foarte privilegiată că am fost aleasă să fiu prima vaccinată din țară. Eu am primit primul pacient. Nici nu știam cu ce ne confruntăm, ne așteptam la ce e mai rău, dar încercăm să ne obișnuim. Suntem și mai afectați cu pierderea pacienților. Nu s-a întâmplat în toți acești ani să avem un raport așa mare de decese. Nu am știu cum să reacționez. Nu am întrebat de ce am fost aleasă. Nu a durut absolut deloc. Este cel mai nedureros vaccin făcut până acum. Românilor le transmit să deschidă bine ochii și să vină să se vaccineze. Simt și sper să fie sfârșitul acestei pandemii”, a declarat asistenta Mihaela Anghel după ce a primit prima doză de vaccin anti-COVID-19.