Cum s-a jucat Aura Vasile de-a demisia şi de ce

Aura Vasile a anunţat că rămâne în PSD. Ea a revenit la decizia de a nu mai pleca din partid la numai câteva ore după ce a trecut în tabăra UNPR. Totul este pus pe seama unui joc. Acela a lui Marian Vanghelie de  a-l forţa pe Victor Ponta să-i dea înapoi pe mână filiala Bucureşti

RomaniaTV.net
20 dec. 2011, 12:29
Cum s-a jucat Aura Vasile de-a demisia şi de ce

Prin „Uite demisia, nu e demisia!”, Aura Vasile i-a făcut jocurile lui Marian Vanghelie. Asta o spun atât oameni din PSD, cât şi analiştii politici.

Este jocul proaspătului decorat  Marian Vanghelie, care încearcă să-şi negocieze cu Victor Ponta revenirea la conducerea PSD Bucureşti. Nu sunt însă sigur că Vanghelie va reuşi. Victor Ponta nu prea negociază şi nu prea ia ostatici„, a declarat, pentru RTV.net, analistul Vasile Dâncu.

El spune că organizaţia de Bucureşti a pierdut influenţa la vârful partidului şi acum încearcă să negocieze „revenirea acolo unde a fost pe vremea lui Mircea Geoană”.

„Victor Ponta şi actuala conducere au dat semnalul că Bucureştiul trebuie reorganizat, că se vor face schimbări. Nu cred că Victor Ponta şi conducerea partidului vor da înapoi„, a precizat Dâncu.

Şi în interiorul PSD este acceptată varianta jocului lui Vanghelie.

Este clar că a fost un joc. Vom vedea cine va câştiga.  Nu poţi să faci astfel de gesturi, e o problemă…„, a declarat pentru RTv.net unul dintre liderii partidului.

Membru PSD sau UNPR

Luni, Aura Vasile a depus o cerere la Camera Deputaţilor de adeziune la grupul UNPR.

Problema este dacă Aura Vasile a devenit membru cu acte în regulă al UNPR sau dacă doar a vrut să activeze în cadrul grupului progresiştilor.

UNPR zice că Aura Vasile ar fi devenit membru al partidului.

Într-o astfel de situaţie, potrivit Statutului PSD, Aura Vasile îşi pierde de drept calitatea de membru al PSD şi nu se mai poate întoarce în partid timp de un an de zile.

„Solicitarea celor care şi-au pierdut calitatea de membru prin înscrierea în alte partide poate fi luată în dezbatere şi aprobată de conducerea organizaţiei din care a făcut parte, după trecerea unui termen de minim un an de la pierderea calităţii de membru„, prevede Statutul PSD.

Există şi varianta în care Aura Vasile doar a cerut activarea în grupul UNPR, fără să semneze o adeziune la partid,  situaţie în care şi-ar fi păstrat calitatea de membru al PSD.

Legea îi permite acest lucru, neexistând interdicţia ca un membru al unui partid să activeze într-un alt grup.

Senatorul PSD Dan Şova a recunoscut că există un vid legislativ pe această chestiune.

Poţi să activezi într-un grup şi să fii membru al altui partid. Nu-ţi interzice nici o lege. E un vid legislativ. Cel mult, partidul al cărui membru eşti te poate da afară„, a declarat Şova pentru RTV.net.

În cazul în care nu are adeziune la UNPR, Aura Vasile nu are nici o problemă să revină imediat în PSD.

A procedat inteligent„, a comentat o astfel de situaţie Dan Şova, cel care, cu o zi, în urmă, atenţionase că „pentru pesedişti va fi greu, de acum încolo, să aibă aceeaşi încredere pe care au avut-o în Aura Vasile”.

Lui Ponta nu-i plac telenovelele

Victor Ponta a anunţat astăzi că va discuta cu Aura Vasile pentru a lua o decizie în privinţa acesteia.

„Dacă vorbim de PSD, genul acesta de telenovele mie nu-mi place. Nu poţi să te trezeşti dimineaţa că vrei să pleci, noaptea că nu mai pleci. Aştept cu doamna Aura Vasile să avem o discuţie şi o să vedem atunci ce decidem, dar nu-mi plac aceste telenovele şi cei care joacă în telenovele să meargă la fripturişti cu interese naţionale”, a spus Ponta.

Întrebat dacă nu agreează revenirea Aurei Vasile la PSD, Ponta a spus că nu agreează asemenea telenovele politice.

„Nu agreez asemenea telenovele. Astea-s pentru Anastase, pentru uneperişti, pentru trădătorii de la UNPR. Cred că trebuie să fim un partid serios, o uniune social-liberală serioasă, în care rămân cei care sunt serioşi şi care sunt hotărâţi şi sunt stăpâni pe ceea ce semnează. (…) Cred că a vrut (Aura Vasile – n.r.) să râdă de ei. În cazul ăsta, dacă a vrut să-şi bată joc de uneperişti şi de Robeta Anastase, în cazul ăsta, cred că putem să o iertăm, dacă nu a fost vorba despre asta, atunci nu”, a adăugat liderul PSD.