Cum s-a schimbat viața lui Eugen Cristea, după ce a suferit un AVC și s-a luptat cu depresia: „Încerc din greu să fiu un om pozitiv, îmi vine foarte greu”

Sunt șase ani de când Eugen Cristea a suferit un AVC. La scurt timp a început bătălia cu depresia. Actorul a împlinit 71 de ani, însă, în ciuda problemelor de sănătate, e activ și are un stil de viață sănătos.

08 mai 2023, 17:00
Cum s-a schimbat viața lui Eugen Cristea, după ce a suferit un AVC și s-a luptat cu depresia: „Încerc din greu să fiu un om pozitiv, îmi vine foarte greu”

Eugen Cristea a dezvăluit că zilnic îi mulțumește lui Dumnezeu pentru fiecare zi din viața lui. Problemele pe care le-a avut în urmă cu șase ani l-au făcut să privească viața cu alți ochi și să îmbrățișeze un stil de viață sănătos.

„În general evit (n.r. petreceri de ziua de naștere) deoarece pentru mine nu mai este un prilej de bucurie. Eu ca să fiu sincer îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru fiecare zi pe care mi-o mai dă în plus. De atunci am început să fie un pic mai atent. Mă mir că mi s-a întâmplat mie așa ceva, asta pentru că duc un regim de viață foarte ordonat și foarte strict. Semnalele de alarmă pe care le dă organismul trebuie luate în seamă. Au trecut 6 ani și 2 luni. Sunt bine și respect în continuare același regim de viață, fac multă mișcare. Viața e grea, e urâtă, dar chiar așa să nu existe nicio rază de soare?”, a mărturisit Eugen Cristea la Antena Stars.

Citește și Drama de nedescris a unuia dintre cei mai mari actori români. Cum a ajuns să trăiască Eugen Cristea, unul dintre favoriții copiilor

Actorul a dezvăluit că a dus o luptă aprigă cu depresia, dar că soția lui l-a sprijinit în toată perioada.

„Încerc din greu să fiu un om pozitiv, îmi vine foarte greu, dar fiind în zodia Berbecului, nu mă pot abține să mă abțin să fiu un adept al dreptății, al bunului gust, al dragostei. Am avut o răceală și am crezut că a fost Covid. M-am speriat foarte tare. Am intrat într-o depresie. Am avut niște medici foarte buni și le mulțumesc. Tratamentul ți-l faci singur până la urmă. Am ajuns la urgență, dus de soția mea și de prietenul meu. Toate fetele de la urgență m-au întrebat ce e cu mine și le-am spus că nu mai vreau să trăiesc. Nu-mi pare rău (n.r. copil). Nu mi-am dorit”, a mai declarat Eugen Cristea, potrivit spynews.ro.

Cum s-a schimbat viața lui Eugen Cristea după ce a suferit un AVC

Actorul ia zilnic medicamente și își ia glicemia și tensiunea în fiecare dimineață ca să se asigure că e totul bine. Mai mult, de două ori pe an merge la analize, iar soția e cea care se asigură că respectă întocmai recomandările medicilor.

„Cu sănătatea sunt bine, pentru că și eu și soția mea, Cristina, avem grijă și unul față de celălalt, și fiecare de el, îmi iau medicamentele.Am o obsesie, în fiecare dimineață mă cântăresc, îmi iau glicemia și tensiunea. Îmi fac analizele totale, de două ori pe an, și merg foarte mult pe jos. Mi-am luat un ceas de mână care mă piuie sau trage de mine, ca să merg mai încet. Mă avertizează cu pulsul, somnul și cantitatea de stres”, spunea Eugen Cristea anul trecut.

Citește și Eugen Cristea, detalii cutremurătoare despre lupta cu o boală teribilă. „Nu am mai vrut să trăiesc!”

Eugen Cristea a ținut și un regim care l-a ținut pe linia de plutire. A exclus din alimentație carnea și untul.

„Am un anume regim, dar nu țin cure de slăbire, am cam exclus carnea, din alimentație, și untul. Însă, o dată la două luni, tot mânânc puțin unt pe o felie de pâine intermediară, peste care presar niște sare, e foarte bun. Am mese regulate și consum îndeosebi lactate, salate și foarte multe fructe”, a mai spus actorul.