Cum s-a trezit un timişorean dator la bancă deşi nu luase niciun credit

Un timişorean s-a trezit că este somat de o bancă să plătească ratele restante la un credit pe care nu-l contractase. După ce a mers să se lămurească despre ce este vorba a avut un şoc. Un văr, angajat la banca respectivă, îi furase datele şi făcuse credit pe numele lui.

06 dec. 2022, 12:40
Cum s-a trezit un timişorean dator la bancă deşi nu luase niciun credit

Un fost angajat al unei bănci din Timișoara a fost condamnat în primă instanță la doi ani și jumătate de închisoare cu suspendare pentru că a luat un credit în numele verișorului său. Totul a fost descoperit când angajatul băncii nu a mai putut plăti ratele, potrivit Adevărul.

Citeşte şi: Lovitură pentru românii cu credite care au trecut de la ROBOR la IRCC. Ratele cresc din 2023

Angajatul băncii a luat, în numele verișorului său, ale cărui date de identitate le avea, un credit de nevoi personale în valoare de 85.000 lei. Pentru că nu plătise ratele, banca a somat titularul creditului să-şi plătească datoria. Ştiind că nu a luat niciun credit, bărbatul a mers la bancă să ceară explicaţii. Aşa a aflat că vărul lui, angajat al băncii, a luat credit în numele lui pentru a-şi plăti nişte datorii. Bărbatul era dependent de jocuri de noroc.

Citeşte şi: Mugur Isărescu, despre dublarea ratelor românilor: Nimeni nu a luat credite, în România, cu pistolul la tâmplă

Reprezentanţii bănci au sesizat Poliţia. Angajatul băncii a fost trimis în judecată şi magistraţii Judecătoriei Timișoara l-au condamnat la doi ani și jumătate de închisoare cu suspendare și plata sumei de 25.000 de lei. Între timp, bărbatul de 33 de ani a plecat din ţară. Sentința nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.