Cum s-au ciocnit Noua Dreaptă şi tinerii maghiari de 1 Decembrie VIDEO

Organizaţia extremistă Noua Dreaptă şi cea maghiară intitulată Mişcarea Tinerilor din cele 64 de Comitate s-au aflat faţă în faţă la Miercurea Ciuc de 1 Decembrie. Urmările? Nu s-au produs violenţe, însă ambele tabere au purtat mesaje separatiste.

RomaniaTV.net
01 dec. 2011, 14:50
Cum s-au ciocnit Noua Dreaptă şi tinerii maghiari de 1 Decembrie VIDEO

Un număr de 15 tineri maghiari au fost conduşi la sediul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Harghita, întrucât au fost prinşi, la Miercurea Ciuc, cu pancarde pe care se aflau mesaje care contraveneau manifestării dedicate Zilei Naţionale a României, informează Agerpres.

„Eu sunt aici maghiar” şi ‘”Fiecare să se întoarcă la mormintele strămoşilor lor”, aveau scris în limba maghiară tinerii. Conform legii,  astfel de înscrisuri sunt interzise pentru a nu se produce tulburări ale ordinii şi liniştii publice.

Şi în rândurile Noii Drepte s-au purtat mesaje provocatoare. Peste 200 de tineri au scandat diverse mesaje, cum ar fi „Harghita-Covasna, pământ românesc”, „Limba română-singura stăpână” sau „Basarabia-pământ românesc”. Ei purtau o pancardă pe care scria „România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizbil”, dar şi steaguri cu chipul lui Avram Iancu.