Cum s-au modificat facturile Hidroelectrica? Lucrurile de care românii trebuie să țină cont de acum încolo

După mai multe luni de întârziere, Hidroelectrica a început să emită facturi, însă acestea vor avea un format diferit de acum înainte. Care sunt principalele modificări și cum îi afectează această schimbare pe români.

06 mart. 2023, 09:03
Cum s-au modificat facturile Hidroelectrica? Lucrurile de care românii trebuie să țină cont de acum încolo

Clienții au fost nevoiți să aștepte mai multe luni pentru a primi facturile Hidroelectrica. Acum acestea au început să fie emise, însă într-un format nou. Conform unui mesaj postat pe grupul privat al clienților Hidroelectrica, acest format nou conține mai multe informații utile pentru clienți. În plus, aflăm cu această ocazie că facturile pot fi plătite și la Poștă. De asemenea, a fost schimbat codul pentru locul de consum şi apar unele detalii la plata prin virament bancar.

Citește și: Românii au început să primească facturile restante de la Hidroelectrica. Cât trebuie să plătească un bărbat pentru trei luni și jumătate

Mesajul transmis pe grupul clinților Hidroelectrica

„Probabil că cei mai mulţi aţi primit în ultima perioadă factura de la Hidroelectrica, factura care este în noul format.

Aruncând un ochi pe factură, am constatat câteva diferenţe faţă de vechiul format de factură, detalii pe care consider că merită să le avem în vedere:

1. A fost schimbat codul pentru locul de consum. Noul cod începe cu cifra 5 şi este format din 10 cifre.

2. În tabelul cu indecşi de pe pagina numărul 2 a facturii Hidroelectrica apar doar 2 linii pentru cei care au contor non-smart (contor normal analogic sau digital non-smart), şi anume linia în care vă este indicat indexul comunicat de către dvs, iar cealaltă linie se referă la estimarea pentru ultimele zile ale lunii calendaristice care tocmai a fost facturată. Nu se mai regăseşte în acest tabel şi linia cu reversarea estimării pentru ultimele zile ale lunii precedente. Totuşi, per total, în consumul facturat se ţine cont de această reversare, doar că nu mai este afişată ca în facturile din lunile precedente. Calculul reversării este prezent în schimb în tabelul cu explicarea formulei de calcul a facturii.

3. Pentru plata prin virament bancar trebuie puse la detaliile plăţii următoarele:

– cont contract

– număr factură.

Dacă nu le-aţi pus, atunci plata dumnevoastră se va procesa cu întârziere. Important este ca la plăţile următoare să aveţi în vedere acest aspect, puneţi contul de contract şi numărul de factură.

4. Mai nou se poate plăti factura Hidroelectrica şi la Oficiile Poştale.

5. Pe prima pagină a facturii Hidroelectrica a apărut un număr de deranjamente.

6. Sunt prezente ambele numere de call center (021/9834, respectiv 021/9861) şi orarul( de luni până vineri între orele 8-20) când pot să fie apelate, tot pe prima pagină a facturii.

7. Este trecut link-ul către platforma web Hidroelectrica unde se poate comunica indexul, şi anume client.hidroelectrica.ro/autocitire.

8. Numărul de factură Hidroelectrica este format din mai multe caractere (11 în prezent, spre deosebire de 8 caractere în trecut).

9. Notificare pentru cei care consideră că soldul comunicat pe factură este eronat: pot să scrie la [email protected]”, se arată pe grupul privat al clienţilor Hidroelectrica.

La începutul anului, compania Hidroelectrica anunța că restanțierii au opțiunea de a plăti eșalonat, pe o perioadă de șase luni. De asemenea, facturile pot fi plătite într-un interval destul de relaxat, de 45 de zile pentru clienții casnici și de 30 de zile în cazul consumatorilor non-casnici. Pentru aceste perioade nu sunt percepute penalități. Eșalonarea poate fi solicitată online sau direct la sediile sucursalelor, prin completarea unui formular tip. Hidroelectrica ocupă a treia poziție în topul furnizorilor de energie electrică din țara noastră.

Citește și: Noi reguli pentru furnizorii de energie care emit facturi cu întârziere. Ce vor fi obligați de luna aceasta. Lovitură pentru Hidroelectrica