Cum să accepţi elegant un compliment

Noi, femeile, avem o problemă structurală în a putea procesa, accepta şi mulţumi atunci când suntem lăudate de cineva. O fi genetică, sau judecătorul din noi îşi ascute colţii, spunându-ne că nu le merităm?

RomaniaTV.net
21 mart. 2013, 10:42
Cum să accepţi elegant un compliment

Am observat ca mai toata „suflarea feminina” sufera de aceeasi problema: neputinta de a accepta elegant o lauda.

Si nu e o chestiune care sa tina numai de increderea in sine, ci mai ales de Marele Judecator care traieste in capul nostru si care ne critica aspru pentru fiecare mica greseala facuta, spunandu-ne invariabil ca nu suntem destul de… si aici pot insira o gramada de minusuri de caracter.

Citeste si: De ce unele femei nu pot accepta complimentele?

„Aceasta atitudine deriva din faptul ca esti intimidata si aspru criticata chiar de catre tine. Dar daca ai ajunge sa accepti complimentele care ti se fac, ai avea mai multa incredere in tine si vei putea sa-ti faci viata si mai frumoasa”, ne sfatuieste Robyn Silverman, unul dintre cei mai apreciati psihologi comportamentali, specializat in dezvoltare personala si limbaj non-verbal.

Citeste si: Cum sa-l faci sa te complimenteze mai des

Doctorul Silverman a identificat cinci cele mai recurente ipostaze in care noi femeile nu acceptam laudele altora si ne da solutii practice pentru a depasi o data pentru totdeauna acest blocaj.

Complimente de la membrii familiei

Cum reactionezi de obicei: „Normal ca spui asta, doar sunt fata/ nepoata ta”.

Afla cum sa accepti elegant un compliment pe Cosmopolitan.ro.