Cum să afli dacă el e „alesul”

Toate am avut, la un moment dat, sentimentul ca el este alesul inimii noastre. Pe de alta parte, multe dintre noi am descoperit ulterior ca este este alesul sufletului nostru... doar in prezent.Totusi, cum facem sa ne dam seama daca barbatul dupa care tanjim, intr-o forma sau alta, este cel alaturi de care ne dorim, fara indoiala, sa ne petrecem tot restul vietii.

RomaniaTV.net
16 iun. 2013, 14:18
Cum să afli dacă el e „alesul”

Pare-se ca, in secolul XXI, nici dragostea si nici relatiile nu s-au putut sustrage stiintei si cercetarii minutioase. O demonstreaza o carte a lui Beverley Stone, psiholog si psihoterapeut marital renumit din Statele Unite ale Americii. Doctorul Stone ne prezinta in lucrarea sa sae pasi esentiali ce ne pot ajuta sa aflam daca alesul prezentului este, de fapt, alesul pentru tot restul vietii. Si cand sa demarezi o asemenea „actiune” daca nu in luna ianuarie, cand majoritatea dintre noi isi reevalueaza viata si alegerile care o definesc?!

PASUL 1 – Fii tu insati, nu cine isi doreste el sa fii!Ti-ai inghitit de cate ori cuvintele doar pentru ca ai considerat ca nu sunt cele pe care si-ar dori el sa le auda. Te-ai trezit „pozand” in diverse ipostaze doar pentru ai crezut ca el vrea ca tu sa joci un anumit „rol”.Ai facut pe prietena intelegatoare desi, in acel moment, chiar aveai nevoie ca el sa te sustina, sa fie alaturi de tine, nu invers. Iar, deodata, fara sa iti dai seama, ai descoperit ca un astfel de compromis pe care ti l-ai asumat intr-un punct a devenit un obicei aproape cotidian.In astfel de situatii, nici nu-l mai poti blama pentru faptul ca el nu te cunoaste cu adevarat, dat fiindca tu nu te-ai arata pe tine, insati, ci ai luat forma unei intruchipari pe care si-a dorit-o el (crezi tu, cel putin).Asadar, primul pas este sa fii tu! Dar fa-o pas cu pas, pentru ca socurile nu au, mereu, un final fericit intr-o relatie. Spune-ti parerea cu calm de fiecare data cand este contrara cu a lui. Redescopera micile tabieturi pe care le aveai cand nu erati impreuna. O parte din ele i le poti dezvalui si lui. Daca, pe parcurs, vei constata ca relatia voastra se echilibreaza si accepta „noua Tu”, este un pas inainte catre tot restul vietii.

PASUL 2 – Fa abstractie de ce crede lumea!In conditiile in care multe dintre noi am crescut cu „teama” de ce cred rudele, de ce cred vecinii, de ce vorbeste vanzatoarea de la magazinul din colt sau de ce spun prietenii parintilor tai, este usor de inteles de ce am adoptat un comportament impus de conditiile exterioare, din societate, decat cel care vine din interiorul nostru.Al doilea pas este sa renunti la tot ceea ce simti ca este impus din afara (evident in limitele bunului simt). Si ce daca a fost casatorit?! Si ce daca este prea mare sau prea mic pentru tine ca varsta?! Si ce daca nu are un job stabil daca reuseste, totusi, sa se intretina singur?! Si asa mai departe….Cand cineva incearca sa-ti influenteze decizia, chiar si involuntar, printr-un sfat prietenesc, trebuie sa tii minte ca alegerea iti apartine. Indiferent de hotararea pe care o iei, tot binele si tot raul care vor decurge din ea se vor rasfrange doar asupra ta, nu asupra celui care te „sfatuieste”, sau asupra rudelor, a vecinilor, a parintilor sau a prietenilor.

Continuarea pe Lyla.ro