Cum să ai o căsnicie fericită: Faceţi mult sex. Vezi şi alte ponturi

În vreme ce oamenii de ştiinţă n-au găsit încă formula magică pentru o căsnicie de succes, studiile lor au scos la iveală câteva ponturi pentru un mariaj împlinit:

RomaniaTV.net
11 apr. 2013, 20:08
Cum să ai o căsnicie fericită: Faceţi mult sex. Vezi şi alte ponturi

1. Căsătoreşte-te cu o persoană care cheltuie la fel ca tine

Cumpătaţii au tendinţa de a rupe relaţia cu persoanele care aruncă banii pe fereastră şi, adesea, o căsnicie între aceste tipuri diametral opuse se va termina destul de repede.

Scott Rick, de la Universitatea Michigan – Ross School of Business împreună cu echipa sa au realizat un sodaj la care au participat peste 1000 de persoane căsătorite şi necăsătorite şi au ajuns la concluzia că oamenii au tendinţa de a alege opusul modurilor lor de gestionare a banilor pentru întâlniri romantice. Totodată, studiul a mai relevat faptul că astfel de alegeri duc la conflicte în legătură cu banii pe termen lung şi, în acelaşi timp, scade satisfacţia maritală comparativ cu cei care au ales o persoană cu un comportament asemănător în ceea ce priveşte banii.

„Chiar dacă un cheltuitor va avea datorii mai mari atunci când este căsătorit cu un alt cheltuitor decât dacă ar fi căsătorit cu un zgârcit, totuşi, cheltuitorul va avea mai puţine certuri despre bani dacă are o relaţie cu un alt cheltuitor”, concluzionează Rick.

2.  Faceţi mult sex

Cu siguranţă că măcar o dată în viaţa ta ai întâlnit un nevrotic (o persoană care se supăra rapid, îşi schimbă stările emoţionale des şi este îngrijorată tot timpul). S-a demonstrat că o astfel de persoană nu-şi găseşte locul în nicio relaţie de cuplu pentru că se concentrează mereu pe părţile negative ale unei căsnicii, susţin Michelle Russell şi James McNulty de la Universitatea Tennessee.

Cercetătorii au descoperit că sexul frecvent poate fi răspunsul pentru aceste persoane nefericite. Persoanele nevrotice care au parte de mult sex ajung la fel de satisfăcute cu mariajul lor precum persoanele mai puţin nevrotice, potrivit unui studiu publicat în Social Psychological and Personality Science.

Chiar dacă sexul nu este grozav acum, perseveraţi. Un alt studiu susţine că sexul devine mai bun odată cu trecerea timpului. Bărbaţii la 50 de ani sunt mult mai satisfăcuţi de viaţa lor sexuală decât cei de 30 şi 40 de ani. Potrivit studiului realizat publicat în BJU Internaţional, bărbaţii de 50 de ani înregistrează niveluri similare de satisfacţie că la 20 de ani.

 3. Spune „Mulţumesc” şi „noi”

Cuvântul magic care îţi poate transforma căsnicia în rai este „MULŢUMESC”. În 2007, cercetătorii de la Universitatea de stat Arizona au întrebat persoanele căsătorite şi studenţii care au colegi de camera dacă apreciază rezolvarea treburilor casnice de către parteneri/colegi. În vreme ce majoritatea susţinea că simţea recunoştinţă, mulţi dintre cei chestionaţi nu dezvăluiau ceea ce simţeau partenerilor întrucât presupuneau că „el sau ea ştie asta”. Rezultatele au arătat, de asemenea, că persoanele care se simţeau apreciate de parteneri aveau mai puţine resentimente în legătură cu volumul de munca făcut în gospodărie şi erau mult mai satisfăcuţi în legătură cu relaţiile lor decât ceilalţi.

Un alt cuvânt magic care creşte plăcerea partenerului este „NOI”. Un studiu publicat în jurnalul Psychology and Aging a descoperit că partenerii care foloseau cuvinte precum „noi”, „al nostru” şi „nouă” când vorbeau despre un conflict, arătau mai multă afecţiune, aveau un comportament mai puţin negativ şi un nivel mai scăzut de stres în timpul unor neînţelegeri. În schimb, folosirea repetată a unor cuvinte precum „eu” şi „tu” în timpul unei discuţii indică separarea şi este asociată cu nesatisfacţie maritală.

Citeşte mai mult pe sfatulpărinţilor.ro.