Cum să ai un CV reuşit dacă nu ai experienţă

Nu prea ai lucrat până acum, deci nu ai experienţă, aşa că ţi-e teamă că nu vei avea un CV reuşit?

17 sept. 2014, 06:51
Cum să ai un CV reuşit dacă nu ai experienţă

Fie că eşti încă la facultate sau tocmai ai terminat-o, poate fi greu să găseşti un job bun dacă nu ai un CV reuşit. Poate vei impresiona angajatorii la interviu, însă ca să ajungi acolo trebuie ca CV-ul tău să iasă în evidenţă… şi cum faci asta dacă nu ai nimic de scris în el?

Citeşte şi Îţi doreşti un job? Află de ce îţi este refuzat CV-ul

Găseşti pe internet numeroase articole cu sfaturi pentru un CV reuşit, dar acestea nu te ajută prea mult dacă nu ai experienţă. Din acest motiv, COSMO îţi vine din nou în ajutor!

Iată cum să ai un CV reuşit chiar dacă nu ai experienţă:

În primul rând, CV-ul tău trebuie să arate bine, să aibă o structură corectă. Angajatorii îţi privesc CV-ul mai puţin de 30 de secunde până se hotărăsc dacă merită sau nu citit cu atenţie, deci acesta trebuie să fie clar şi uşor de citit. Ai grijă la perioadele de timp (acestea trebuie să fie în ordine cronologică), ţine cont de paragrafe, scrie corect (verifică de 3 ori dacă nu ai vreo greşeală de orice fel).

5 lucruri pe care trebuie sa le faci inainte sa termini facultatea

Apoi, pune mai multe informaţii legate de educaţia ta. Dacă eşti încă la facultate sau abia ai terminat-o, este clar că nu ai experienţă prea multă, iar cea pe care o ai este de fapt un internship de o lună. Însă sunt lucruri care merită menţionate şi despre facultate!

Vezi cum sa ai un CV reusit daca nu ai experienta pe cosmopolitan.ro.