Cum să ai un ten minunat la orice vârstă

Nu există o poțiune magică pentru ca noi să avem o piele fără cusur la orice vârstă. Însă, poți să începi din vreme un ritual de îngrijire minuțios. Așa menții tenul tânăr și frumos timp îndelungat.

RomaniaTV.net
04 aug. 2016, 13:14
Cum să ai un ten minunat la orice vârstă

La 20 de ani

La această vârstă, te mai confrunți din când în când cu câte un coș, dar în rest ai tenul frumos, fără riduri sau pete pigmentare. Pentru a-l menține așa, folosește un produs cu SPF în fiecare zi, chiar și când este înnorat, și nu uita ca dimineața și seara să te demachiezi, chiar dacă nu ai aplicat pe ten niciun produs cosmetic. Crema ta de față trebuie să aibă textura lejeră dacă ai tenul gras ori mixt, și grasă, în cazul în care ai fața uscată.

La 30 de ani

Antioxidanții, cum este vitamina C, sunt cei mai buni aliați în îngrijirea tenului la 30 de ani. Acțiunea radicalilor liberi accelerează apariția ridurilor, a porilor dilatați, a liniilor fine. Ocazional câte un coș care apare pe fondul stresului hormon este cât se poate de normal la această vârstă. Investește într-un fond de ten bun, cu acoperire medie, și hidratează tenul, apelând și la măștile de față pe care le poți prepara chiar la tine acasă. În plus, exfolierea tenului de două ori pe săptămână este un pas peste care nu trebuie să sari.

Citeşte şi  Măşti naturale care te pot întineri cu 10 ani

La 40 de ani

La această vârstă, producția de elastină și colagen încetinește. Peptidele sunt aminoacizi care susțin structura pielii – dacă nu le folosești încă, e timpul să faci asta. Pielea le absoarbe cu ușurință, deoarece peptinele sintetice sunt la fel ca cele pe care le produce în mod natural pielea. Exfolierea ar trebui să fie, de asemenea, inclusă în rutina ta de îngrijire a tenului. În plus, folosește creme pentru zona ochilor, serumuri, măști de față și pentru decolteu.

La 50 de ani

După vârsta de 30 de ani, producția de colagen scade un procent cu fiecare an. Așa că, până la vârsta de 50 de ani, ai pierdut aproximativ 20%. Peptidele sintetice din produsele cosmetice reconstruiesc și netezesc liniile fine. Pe lângă asta, este important ca la 50 de ani să folosești și vitamina A (sau retinol), un exfoliant natural. Dacă îți simți pielea foarte uscată, acest lucru este normal – pielea pierde uleiuri pe măsură ce îmbătrânim. Adaugă o picătură de ulei în crema de față pe care o folosești, mai ales în lunile reci. Iar dacă ai pete întunecate pe ten, caută un produs care controlează producția de melanină, aminoacidul responsabil de pigmentare.

Încearcă acest remediu uimitor pentru tenul gras!