Cum să alegi OUĂLE ce urmează să fie vopsite pentru masa de Paşte

Specialiștii avertizează în legătură cu cât de sigure sunt alimentele de pe rafturi care vor ajunge pe mesele de sărbători ale românilor. 

RomaniaTV.net
19 apr. 2019, 09:34
Cum să alegi OUĂLE ce urmează să fie vopsite pentru masa de Paşte

Cât de bune sunt ouăle din magazine sau carnea de miel, având în vedere scandalul cu produsele infestate, aflați de la Costel Stanciu, preşedintele asociaţiei Pro Consumatori.

„În ceea ce priveşte ouăle, le recomand consumatorilor să verifice acel cod alfa-numeric care este aplicat pe fiecare ou şi care începe cu o cifră de la 0 la 3. Această cifră ne oferă informaţii în legătură cu sistemul de creştere a găinii. Cifra 0 (zero) corespunde ouălor de la găini crescute în sistem ecologic, 1 corespunde ouălor provenite de la găini crescute în aer liber, 2 de la găini crescute în hale, 3 gaini crescute in baterii. Le recomand consumatorilor să evite achiziţia de ouă marcate cu cifra 3, deoarece acestea au coaja mai subţire, permeabilă, ceea ce face ca atunci când sunt folosite pentru a fi vopsite, acea vopsea, care este un coctail de substanţe chimice, să ajungă în ou şi să ne creeze probleme de sănătate”, avertizează Costel Stanciu, preşedintele asociaţiei Pro Consumatori. 

„În privinţa cărnii de miel, le recomand să cumpere acest produs numai din puncte avizate sanitar-veterinar”, spus preşedintele asociaţiei Pro Consumatori.