Cum să alegi un frigider care să consume cât mai puţin. GHIDUL SPECIALISTULUI

Este avantajos să cumpăraţi un frigider care dispune de două motoare, unul pentru congelator şi altul pentru frigider, pentru că este mai fiabil şi mai economic.

21 iul. 2014, 07:34
Cum să alegi un frigider care să consume cât mai puţin. GHIDUL SPECIALISTULUI

Alegeţi un aparat frigorific cu clasa de eficienţă energetică A (A+, A++), ceea ce înseamnă economie de energie şi bani, scrie cugetliber.ro. Clasa energetică ne arată cât este de eficient aparatul din punct de vedere al consumului de energie: clasele standard sunt cuprinse între clasa G (cel mai puţin eficient, adică cu consum mare de energie) şi clasa A++ (cel mai eficient, adică cu consum redus de energie).

Citeşte şi Cum încearcă românii să FURE curent electric. Vezi metodele folosite

Este farte bine, de asemenea, ca frigiderul să dispună şi funcţia „Antibacteria”. Pereţii unui asemenea frigider au în compoziţie substanţe antibacteriene, care împiedică dezvoltarea bacteriilor care degajă miros neplăcut. Or, asta nu te va oblige să-l speli toată ziua bună-ziua, pentru a-i împrospăta mirosul.

Citeşte şi Cum să păstrezi fructele şi legumele pe care le-ai cumpărat în stare bună, cât mai mult timp

Fără doar şi poate, în zilele noastre, sunt mai indicate frigiderele cu răcire „No frost” (fără gheaţă), care nu necesită dezgheţare.