Cum să angajezi o femeie. Ghid din 1943: alege femei plinuţe, lasă-le pauze de machiat şi nu înjura

Egalitatea dintre femei și bărbați a fost un subiect dezbătut îndelung în ultimii o sută de ani. Oricât de hilar ar suna, în 1943, de exemplu, revistele publicau ghiduri despre cum să angajezi femei la fabrică și cum să le determini să fie și productive.

RomaniaTV.net
20 feb. 2013, 08:18
Cum să angajezi o femeie. Ghid din 1943: alege femei plinuţe, lasă-le pauze de machiat şi nu înjura

Revista Transportation publica în luna iulie a anului 1943, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, un ghid destinat bărbaților care trebuiau să angajeze femei. Un astfel de articol ar fi considerat discriminatoriu în zilele noastre, dar la acea vreme era privit drept un ajutor în coordonarea muncitoarelor.

Cele zece ponturi pentru coordonarea femeilor la muncă, publicate în revista Transportation:

1. Asigură-i femeii mai multe pauze pe zi. Din păcate, trebuie să te adaptezi psihicului feminin. O femeie are mai multă încredere în sine și este mai eficientă dacă i se permite să se mențină tot timpul aranjată, să își poată retușa machiajul, să își aranjeze părul sau să-și facă unghiile.

2. Femeile mai în vârstă care nu prea au petrecut mult timp în afara căminului pot fi pretențioase și țâfnoase. Impresionează-le cu o atitudine prietenoasă și politicoasă.

3. Angajează femei tinere și măritate. De obicei acestea sunt mai conștiincioase și își asumă mai mult responsabilitățile decât femeile nemăritate. Plus că în cazul acestora scad șansele de a flirta la locul de muncă.

Click aici pentru a citi celelalte şapte sfaturi hilare pentru angajatorii bărbaţi.