Cum să călătoreşti în jurul lumii pe bani publici: Metoda folosită de funcţionarii români

Se poate călători în jurul lumii pe bani publici. Au dovedit-o câţiva angajaţi ai Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor, dar şi înalţi funcţionari din Ministerul Sănătăţii. Ei au mers în ţări precum Argentina, Brazilia, Columbia, China sau Australia, potrivit Hotnews. Iar nota de plată a fost pe măsură: aproape 2,5 milioane de euro.

12 nov. 2013, 15:52
Cum să călătoreşti în jurul lumii pe bani publici: Metoda folosită de funcţionarii români

Totul a început în 2010, pe vremea cand ministru al Sănătăţii era Ritli Ladislau. Atunci, Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor a depus un proiect prin care solicita o finanţare din fonduri europene nerambursabile ca să-şi trimită angajaţii la pregătire în străinătate.

Iar funcţionarii au făcut apoi turul lumii. Au ajuns în Australia, Coreea de Sud, China, Emiratele Arabe Unite, Statele Unite ale Americii, Argentina, Brazilia, ba au avut ce invăţa pana şi in Columbia. Cazarea s-a facut numai la hoteluri de lux, iar costul excursiilor a fost de aproape 2,5 milioane de euro, potrivit Hotnews.

Fiecare ban a fost din fonduri publice, iar funcţionarii au plecat în călătorii fără să mai aştepte evaluarea proiectului. Conducerea instituţiei a cerut subvenţii de la Guvern, banii urmând să fie recuperaţi când se acceptă proiectul. Numai că acesta a fost respins, iar banii cheltuiţi.