Statul român cheltuie 2 milioane de euro să-i educe pe funcţionarii publici să nu mai ia ŞPAGĂ

Statul român va cheltui 2 milioane de euro ca să-i educe pe funcţionarii publici să nu mai ia şpagă. În program vor fi incluşi 1.200 de funcţionari, care vor deveni şi ei consilieri pentru colegii lor. Programul mai presupune şi spoturi tv şi broşuri, potrivit România TV.

RomaniaTV.net
15 oct. 2013, 08:11
Statul român cheltuie 2 milioane de euro să-i educe pe funcţionarii publici să nu mai ia ŞPAGĂ

Statul român vrea să-i educe pe funcţionarii publici să nu mai ia şpagă.

Proiectul anti-corupţie fără precedent, care va costa peste 2 milioane de euro, va cuprinde programe de training pentru aproape 1.200 de funcţionari, care vor fi pregătiţi să devină consilieri de etică, şi va fi implementat de ministerul Dezvoltării.

Cam 400 dintre ei vor avea funcţii de conducere, iar 750 vor fi în teren, pentru a monitoriza aplicarea normelor de etică. 30 dintre ei vor urma şi cursuri la Agenţia Naţională de Integritate şi vor deveni inspectori în domeniu. În acest program este cuprins şi un spot tv care va fi difuzat de 60 de ori. Vor fi tipărite şi aproximativ 10.000 de broşuri şi un fel de „Biblie” a funcţionarului public – o carte în care vor putea fi regăsite norme de etică prin care funcţionarul public să înţeleagă mai bine ce înseamnă să nu iei şpagă.

În acest proiect, care va dura aproape doi ani de zile, dacă vor exista şi funcţionari cu note de 10, aceştia vor deveni la rândul lor formatori pentru consilierii de etică.