Cum să conduci în ZONE INUNDATE. Ce părţi ale maşinii sunt cele mai AFECTATE

În aceste zile în care zeci de judeţe sunt sub avertizarea meteorologilor şi hidrologilor, sfatul principal pentru şoferi este acela de a nu porni la drum decât dacă este absolut necesar.

01 iul. 2018, 17:14
Cum să conduci în ZONE INUNDATE. Ce părţi ale maşinii sunt cele mai AFECTATE

Evitaţi, de asemenea, zonele inundate sau inundabile şi, ne avertizează Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, nu vă aventuraţi pe trasee pe care nu le cunoaşteţi, pentru că semnalul GPS poate să nu fie de calitate (vremea şi împrejurimile pot influenţa calitatea acestuia, în câmp deschis, de exmplu, calitatea semnalului fiind mai bună decât în pădure).

Ce se întamplă cu MAŞINA TA dacă o laşi mult timp în PARCARE. HABAR N-AVEAI ce se STRICĂ

O altă avertizare este aceea că nicio viitură nu seamănă cu alta. La câmpie apele pot acapara treptat zonele locuite, centimetru cu centimetru, în vreme ce în zonele de deal şi de munte viiturile sunt de obicei scurte şi necruţătoare, valurile de apă şi mâl, care pot fi înalte de câţiva metri, lovind violent şi în foarte scurt timp. Ploile de vară, mai ales în cantităţile impresionante căzute în această perioadă, duc la acumulări de apă chiar şi în oraşe, iar traversarea unei astfel de zone poate afecta autoturismul.

Ce se întâmplă dacă laşi maşina cu motorul pornit atunci când staţionezi

Dacă locuieşti într-o zonă inundabilă, sau te afli în vizită într-o astfel de zonă, parchează maşina într-un punct mai înalt, în cazul unei viitori existând pe de o parte riscul distrugerii acesteia, iar pe de alta acela ca autoturismul purtat de ape să constituie un pericol pentru alţii.

Citeşte continuarea pe AICI.