Cum să consumi mai puţin zahăr. Trei gesturi simple pe care trebuie să le faci zilnic

Sa mananci zahar din cand in cand este in regula, insa atunci cand cantitatile devin prea mari, iti supui organismul la riscuri imense. Problema cea mai mare este ca, de cele mai multe ori, nu-ti dai seama cat de mult consumi. Iar dependenta data de zahar este la fel de puternica precum cea de alcool sau tutun.

RomaniaTV.net
02 nov. 2012, 15:54
Cum să consumi mai puţin zahăr. Trei gesturi simple pe care trebuie să le faci zilnic

Nutritionistii au solutii pentru persoanele care consuma zahar in exces. Daca te numeri prin ele, tine cont de sfaturile de mai jos.

Renunta la sucuri. Ca sa fie bune si ca sa te faca sa consumi tot mai mult, sucurile sunt pline de zahar sau indulcitori artificiali (care sunt si mai periculosi). Pe langa sucuri, gandeste-te ca mai consumi zahar si din cafea, din dulciuri, din fructe.

Gateste. Atunci cand mananci doar in oras, e foarte greu sa-ti dai seama cat zahar consumi. Cel mai bine este sa gatesti si sa-ti monitorizezi cu atentie ingredientele.

Tine un jurnal culinar. Nutritionistii recomanda sa avem un jurnal culinar, mai ales daca ne vrem sa ne educam din acest punct de vedere.