Cum să cureți cuptorul cu microunde eficient și cum scapi de mirosurile neplăcute. Trucuri simple pe care ar trebui să le știe oricine

E suficient să faci popcorn la microunde sau să încălzești ceva și deja cuptorul tău se trnsformă într-o sursă de mizerie și mirosuri combinate. Tocmai de aceea e foarte important să-l cureți frecvent.

11 feb. 2022, 15:02
Cum să cureți cuptorul cu microunde eficient și cum scapi de mirosurile neplăcute. Trucuri simple pe care ar trebui să le știe oricine

Cum să cureți cuptorul cu microunde eficient. Sunt câteva trucuri utile care te pot ajuta să îl faci să arate impecabil, ca nou, fără eforturi mari.

Cum să cureți cuptorul cu microunde eficient. Mare atenție! Înainte să curățați cuptorul, asigurați-vă că spațiul din interior s-a răcit ca să nu riscați să vă opăriți. Așadar, ca să curățați eficient cuptorul cu microunde aveți nevoie de: oțet, apă, o picătură de ulei esențial, un vas de cuptor cu microunde, o scobitoare (opțional).

Umple un vas de cuptor cu microunde cu apă: la 1-2 cești de apă adaugi 1-2 linguri de oțet. Adaugă 1 picătură de ulei esențial dacă cu vrei ca al tău cuptor să miroasă apoi a oțet. Scobitoarea are și ea scopul ei: vasele fără imperfecțiuni pot determina apa să bolborosească până la explozie. Nu e nimic grav dacă se întâmplă asta, e ceva comun, Dar dacă vrei să eviți asta, pune scobitoarea să plutească deasupra apei: bulele se vor forma în jurul ei, fără să mai explodeze.

Dă vasul la cuptor pentru 5 minute. Dacă aveai cuptorul foarte murdărit, nu scoate vasul imediat ce timpul a expirat ci mai lasă aburii formați să acționeze asupra lui încă 2-3 minute. Atenție când scoți vasul și suportul de sticlă: vor fi extrem de fierbinți. Suportul îl vei spăla în chiuvetă, ca pe orice farfurie normală. Iar cu ajutorul unei burete îndepărtează și interiorul cuptorului, vei vedea cât de ușor de curățat este acum.

Cum să cureți cuptorul cu microunde cu bicarbonat de sodiu

Mai există o metodă extrem de eficientă. Bicarbonatul de sodiu poate fi o metodă extrem de eficientă pentru o igienizare ca la carte. O variantă ar fi realizarea unei paste din 2/3 bicarbonat de sodiu și 1/3 apă. Pasta se aplică peste întreaga suprafață a petelor de mâncare de pe pereții cuptorului. Se așteaptă ca pasta să acționeze timp de câteva minute, apoi se șterge cu o cârpă. Poți repeta procesul de mai multe ori dacă pata persistă.