Cum să elimini tartrul în mod natural

Tartrul reprezintă piatra care se formează pe suprafața dinților și este un depozit organo-mineral, care apare atât la dinții de lapte, cât și la cei permanenți sau cei puși. Culoarea variază, de la galben deschis la maro, și apare, în general, la persoanele cu o igienă orală precară. Spălatul pe dinți și folosirea aței dentare nu sunt de ajuns pentru a înlătura placa dentară și tartrul. Află cum poți avea dinți sănătoși în mod natural.

RomaniaTV.net
07 dec. 2014, 16:33
Cum să elimini tartrul în mod natural

Atunci când mănânci, particule de mâncare sau de zahăr rămân între dinți, iar singura metoda prin care le poți înlătura este să te speli pe dinți după fiecare masă. În caz contrar, resturile rămân acolo, iar cu timpul se transformă într-o placă plină de bacterii, care se întărește și devine tartru.

Tartrul și placa bacteriană sunt extrem de nocive pentru dinții, duc la apariția cariilor și distrug smalțul dinților. Acest depozit organo-mineral este de două tipuri: supragingival, unde poate fi observat, și subgingival, care nu se vede cu ochiul liber. Acesta din urmă este cel mai periculos și poate duce chiar la pierderea dinților, dacă nu este înlăturat.

Metode naturale de înlăturare a tartrului

Poți folosi câteva remedii naturale pentru înlăturarea tartrului. O dată pe săptămână, spală-te pe dinți cu un amestec din 3 linguri de bicarbonat de sodiu și o lingură de sare. Această soluție nu va înlătura, însă, tartrul subgingival, informează Unica.ro.

Consumă fructe și legume tari, precum mărul sau morcovul, care vor înlătura particulele de mâncare care s-au adunat pe dinți. În plus, acestea conțin o mulțime de vitamine și minerale ce vor scădea riscul apariției bolilor gingivale.

Mănânc fructe acre. Acidul din fructe precum lămâia sau grapefruit te va ajuta să previi placa și tartrul în mod natural, pentru că interacționează cu bacteria și o ucid. Aceste fructe conțin, de asemenea, agenți de înălbire, însă trebuie consumate cu moderație, pentru a nu afecta smalțul dinților.

Renunță la țigări. Țigările și produsele care conțin tutun conțin o substanță care se transformă în placă bacteriană și tartru. Renunță la țigări, dacă vrei să ai dinți sănătoși.

Folosește zilnic ață dentară. Periuța de dinți nu reușește să ajungă între dinți, motiv pentru care trebuie să apelezi și la ața dentară. Fă-o cel puțin o dată pe zi, pentru a preveni blocarea resturilor de mâncare între dinți.
Spală-te pe dinți de cel puțin două ori pe zi! Astfel vei înlătura resturile de mâncare ce îți pot afecta dinții.