Cum să eviţi certurile în cuplu

Certurile dintre parteneri aproape ca au devenit un "sport national". Grijile, problemele de la birou, scaderea salariilor, greutatile financiare, frustrarile contribuie din plin agitarea spiritelor. Certurile cu sotia/sotul devin din ce in ce mai dese, iar de aici pana la ruptura definitiva a cuplului nu mai este decat un singur pas.

RomaniaTV.net
07 iul. 2012, 08:06
Cum să eviţi certurile în cuplu

Iată cateva sfaturi pentru a evita o un nou conflict.

Vei evita cearta daca te pui in pielea sotiei/sotului

Sa vezi lucrurile si din punctul ei/lui de vedere te va putea ajuta sa intelegi situatia. Poate ca a fost obosit(a), infometat(a), poate avea altele pe cap si nu si-a dat seama de impactul faptelor sale. Nu trage concluziile pripite de la prima „abatare”.

 

Daca aplici strategia „win-win”, vei evita cearta cu sotia/sotul

In general, oamenii aplica in viata strategia „win-win”, adica ambele parti au de castigat. Mai putin acasa. Se pare ca aici, lucrurile se schimba cumva, iar sotul si sotia uita ca trebuie sa fie o echipa, indiferent de problema ivita. Este crucial sa incercati sa formati o echipa, sa va completati.

 

Nu te certa cu sotia/sotul inainte de masa si inainte de culcare

Psihologii spun ca cele mai proaste momente alese pentru o discutie importanta de cuplu sunt inainte de micul dejun, intre 11:00 si 12:00, si intre 15:30 si 18:00. De asemenea, NU se vorbesc lucruri importante dupa ora 20:00. Aceste ore critice contribuie din plin la izbucnirea unor certuri aprige.

Citeşte continuarea pe Sfatulparintilor.ro