Cum să faci cea mai bună ceapă murată. Secretul care dă aroma specială

Ceapa murată e o adevărata delicatese. Folosită în salate sau în sendvișuri, acest aliment dă un gust cu totul special preparatelor voastre.

10 nov. 2021, 22:47
Cum să faci cea mai bună ceapă murată. Secretul care dă aroma specială

Cum să faci cea mai bună ceapă murată. Puțini știu că există o metodă ingenioasă prin care ceapa se murează în doar 24 de ore și nu mai trebuie să aștepți cu lunile până este gata.

Cum să faci cea mai bună ceapă murată. Secretul care dă aroma specială

Ingrediente necesare

-1 sau 2 cepe roșii
-Piper alb măcinat fin
-Cimbru sau pătrunjel uscat
-Usturoi crud sau pudră de usturoi
-Sare
-Oțet de mere
-Un borcan care se închide etanș

Cea mai bună este ceapă roșie pentru că este mult mai gustoasă, mai dulce și va căpăta o culoare frumoasă roz în saramura de oțet. Este important să tai ceapa cât mai fin rondele sau feliuțe subțiri, pentru a le folosi ușor apoi în salate sau la sandviciuri.

Pune feliuțele de ceapă într-un borcan care se poate închide etanș. Adaugă condimentele, în special piper, usturoi și sare. Dar mai poți adăuga și un strop de cimbru sau pătrunjel uscat, dacă vrei să fie mai aromată.

Toarnă oțet de mere cât să acopere ceapa. Nici nu trebuie să faci borcanul plin sau sau o cantitate prea mare, pentru că ceapa murată va fi picantă și se folosește în cantități mai mici la garnituri.

Închide borcanul etanș și ține-l la frigider. A doua zi, ceapa murată este gata și este foarte aromată. Așa cum vezi în clipul nostru, are și o culoare roz frumoasă datorită oțetului și vei descoperi că este savuroasă cu fripturi și salate.

Ceapa este un aliment nutritiv dens, ceea ce inseamna ca este saraca in calorii, dar bogata in substante nutritive benefice, precum vitamine, minerale si antioxidanti. O cana de ceapa tocata contine aproximativ 64 de calorii, 15 grame de carbohidrati, 0 grame de grasimi, 0 grame de colesterol, 3 grame de fibre, 7 grame de zahar, 2 grame de proteine si 10% din cantitatea zilnica necesara de vitamina c, vitamina B-6 si mangan. Ceapa contine si cantitati mici de calciu, fier, acid folic, magneziu, fosfor si potasiu, precum si antioxidantii quercetina si sulf. Posibilele beneficii ale consumului de ceapa pentru sanatate.

Citește și: Cojile de ceapă, un remediu naturist excepţional pentru multe boli atunci când nu ajung la gunoi