Reţetă-surpriză pentru post. Cum să faci cele mai bune clătite de post cu banane

Clătitele cu banane reprezintă unul dintre cele mai apreciate deserturi din România. Sunt uşor de făcut şi pot fi consumate şi în post dacă urmăreşti indicaţiile de mai jos.

18 mart. 2022, 16:24
Reţetă-surpriză pentru post. Cum să faci cele mai bune clătite de post cu banane

Cum să faci cele mai bune clătite de post cu banane. Cu toate că în perioada de post suntem tentați să renunțăm la desert, putem pregăti foarte rapid ceva dulce de post, după cele mai simple rețete. Printre preferatele tuturor se află şi banalele  clătite, care sunt ușoare și gustoase. Acestea pot fi pregătite nu doar în perioadele cu restricții alimentare, ci și atunci când vrem să ne bucurăm de un desert sănătos și hrănitor.

Reţetă-surpriză pentru post. Cum să faci cele mai bune clătite de post cu banane

Clătitele de post pot fi umplute cu dulceață după preferință sau pot fi făcute cu banane. Pentru a pregăti acasă niște clătite delicioase cu banane avem nevoie de 1 banană, 200 ml de lapte vegetal, 200 ml de apă minerală, 3 linguri de zahăr pudră, 180 g de făină, 3 linguri de ulei vegetal și esențe în funcție de preferințe, pentru a oferi clătitelor de post un plus de savoare.

Mai întâi se pasează cu o furculiță banana, iar piureul obținut se pune într-un bol mare. Se adaugă peste banana pisată laptele vegetal și zahărul pudră și se amestecă bine până se omogenizează.

Se adaugă ulterior făina și se amestecă pentru a nu se forma cocoloașe. Se mai pune puțin lapte vegetal și se adaugă apa minerală. Se amestecă bine aluatul obținut și se adaugă 3 linguri de ulei vegetal, apoi esențele. Aluatul trebuie să aibă o consistență fină și cremoasă.

Se pune puțin ulei într-o tigaie și când s-a încins se pune un pic din cantitatea de aluat pentru clătite. Se rumenesc bine clătitele pe ambele părți, iar după ce sunt gata se lasă la răcit. Clătitele de post cu banane pot fi umplute cu dulceață în funcție de preferințe.

Clătitele de post cu banane sunt gustoase și ușor de făcut. Pentru acest desert irezistibil avem nevoie de câteva ingrediente, iar la final vom obține clătite pufoase și delicioase. Astfel, ne vom bucura de un desert savuros chiar și în zilele de post.

Citeşte şi: Reţetă fabuloasă! Cum să prepari cea mai bună pâine de casă coaptă în pungă! Secretul pe care trebuie să îl ştie orice gospodină