Cum să faci faţă crizelor copiilor

Un capitol foarte sensibil în educaţia copiilor sunt crizele de personalitate, de nervi, de răsfăţ. Fiecare părinte le dă propria definiţie. Ai întâlnit deseori situaţii în care copilul se tăvăleşte la propriu prin magazine pentru a i se cumpăra diverse lucruri (dulciuri, jucării etc.). Să însemne asta că au dat părinţii greş la capitolul educaţie copii? Nu sunt oare părinţi buni? E copilul prea răsfăţat? Aceste întrebări ţi-au trecut prin minte când ai fost martorii unei situaţii de acest gen, dar şi când propriul copil s-a manifestat astfel.

RomaniaTV.net
27 mart. 2012, 07:55
Cum să faci faţă crizelor copiilor

De ruşinea celor din jur, unii părinţi cedează în faţa “insistenţelor” copiilor. E oare o astfel de situaţie fără ieşire? Nu neapărat. Trebuie doar să înţelegi ce se petrece în inima şi în mintea copilului. Aceasta este cheia succesului în educaţia copiilor: să-i înţelegi. Un astfel de copil nu este neapărat prost crescut, răsfaţat, needucat sau orice alte epitete se mai găsesc prin mintea “martorilor oculari”. Ei s-au născut cu alt tip de necesităţi. E ca şi cum ar fi un motor de putere mare care nu ştie cum să meargă la turaţie mai mică. Ei trebuie să fie “antrenaţi” să-şi controleze suişurile şi coborâşurile din viaţă fără a face rău celorlalţi şi fără a-şi face rău singuri.

Citeşte articolul întreg, aici: http://sfatulparintilor.ro/prescolari/comportament-si-dezvoltare/educatie-copii-cum-sa-faci-fata-crizelor-copiilor/