Cum să faci singură piureuri pentru bebeluşi

Mâncarea pasată este o parte importantă din alimentația solidă a bebelușului. Fie că este vorba de piureuri de fructe sau legume, le poți prepară în confortul casei tale, urmând o serie de reguli de siguranță și igiena, care să-ți dea încrederea că puiul tău e îngrijit așa cum trebuie.

RomaniaTV.net
01 feb. 2019, 07:48
Cum să faci singură piureuri pentru bebeluşi

Decizia de a face singura acasa mancarea pentru bebelusi se poate dovedi o varianta comoda, eficienta si economica, dar, in acelasi timp, si care te poate ajuta sa te implici mai mult in ingrijirea micutului tau, avand darul sa va apropie. Decat sa dai banii pe piureuri preambalate, poti folosi fructe si legume proaspete, eventual din propria ta gradina, precum si carnea sau cerealele pe care le cumperi pentru restul familiei. Poate cel mai mare avantaj este insa ca iti vei obisnui copilul sa manance ceea ce mananci si tu, o strategie care va da roade mai tarziu, cand puiul ta va incepe, inevitabil, sa faca mofturi la masa.

Avantajele gatitului acasa

  • – Stii exact ce anume mananca puiul tau, fara sa-ti faci griji in privinta conservantilor si a altor chimicale.
  • – E mai putin costisitor decat sa investesti in baxuri cu hrana pasata.
  • – Poti alege ce alimente doresti si sa le combini dupa fantezia ta, fara sa te limitezi la variantele oferite de producatori (nu vei gasi pepene verde sau avocado in sectiunea pentru bebelusi din supermarket).
  • – Iti obisnuiesti micutul sa manance aceleasi alimente ca si restul familiei, doar ca sub forma de piure.
  • – Te constrange sa te gandesti mai atent la ce ii dai bebelusului sa manance si il invata totodata si pe el sa adopte o nutritie sanatoasa si echilibrata cand va mai creste.
  •  

Multe dintre mamicile care aleg sa pregateasca singure hrana pasata pentru bebelusi spun ca ceea ce le-a determinat sa ia aceasta decizie este faptul ca piureurile disponibile pe piata sunt gatite la temperaturi extrem de ridicate, pentru eliminarea bacteriilor si o mai buna conservare a produsului, iar acest lucru distruge si o mare parte din vitamine si nutrienti. Iata de ce e mai avantajos sa pregatesti din timp, intr-un week-end, mancarea pentru intreaga saptamana (sau chiar mai mult), gatind la cuptor, la aburi sau fierband alimentele si apoi pasandu-le la blender. 

Ustensilele necesare

Nu e deloc greu sa pregatesti singura hrana bebelusului. Tot ce iti trebuie in materie de ustensile este un blender si o modalitate prin care sa poti gati legumele la aburi. Aceasta metoda de gatit e cea mai buna, pentru ca permite pastrarea nutrientilor din alimente. Te-ai putea gandi sa investesti si intr-un robot de bucatarie performant, care sa faca singur toate aceste functii (toaca, paseaza, marunteste, gateste la aburi, incalzeste, decongeleaza), insa el nu e neaparat necesar.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.