Cum sa gatesti broccoli. 8 RETETE sanatoase cu broccoli

I se spune super-leguma, are calciu, fier, vitamine si antioxidanti in cantitati rar intalnite in natura, dar la noi broccoli inca e considerata un fel de conopida de fite. Si nu e asa. E adevarat, nu e cea mai savuroasa leguma, dar iti oferim niste idei de preparare care sa te ajute sa introduci acest aliment uimitor de benefic in dieta obisnuita a familiei tale.

RomaniaTV.net
30 mai 2019, 07:24
Cum sa gatesti broccoli. 8 RETETE sanatoase cu broccoli

Insa inainte de a prepara super-leguma, trebuie sa o alegem cu grija: cauta broccoli cu buchetelele stranse bine, tari si cat mai verzi. Orice urma de galben la inflorescente, precum si tulpinile lemnoase, cu gauri la baza, sunt semne ca leguma e trecuta. Ca sa o pastrezi, pune-o intr-o punga de plastic si bag-o la frigider in sertarul de legume. Chiar si asa, broccoli nu va tine mai mult de cinci zile.

Iata cum sa gatesti broccoli, in cateva retete delicioase si sanatoase:

1. Broccoli cu migdale

Fierbe in abur (sau in apa) buchetelele de broccoli. Separat fa un sos topind niste unt, in care pui zeama de lamaie, sare si piper. Toarna sosul peste leguma fierbinte si presara deasupra migdale pisate in bucati mari.

2. Sos de broccoli

Baga leguma fiarta in blender cu smantana, sare, piper si parmezan ras pe razatoarea fina. Serveste sosul intr-un castronel alaturi de fasii de legume proaspete (ardei gras, morcov, etc.), branza sau feliute de pui.

3. Salata de broccoli cu naut

Lasa leguma fiarta sa se raceasca si amestec-o usor cu boabe de naut fierte (din conserva), rosii cherry taiate in patru, bucatele de branza Feta, ulei de masline si otet din vin rosu.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.