Cum să gestionezi crizele emoţionale ale copiilor mici

Educaţia copiilor este un capitol foarte sensibil pentru părinţi. Pana la 4 ani, mulţi copii traversează crizele emoţionale, ceea ce specialiştii străini numesc “tantrums”, acele manifestari în care tu ca părinte pari că nu mai ştii cum să procedezi să o scoţi la capăt, să îi restabileşti starea emoţională stabilă, să înţelegi ce vrea, să reuşeşti să îl şi educi, dar şi să menţii şi relaţia bună cu copilul tău.

RomaniaTV.net
25 apr. 2012, 09:32
Cum să gestionezi crizele emoţionale ale copiilor mici

Iată câteva sfaturi ale specialiştilor care vă vor fi de folos în a educa copiii pentru rezolvarea celei mai des întâlnite provocări de părinte şi probleme de comportament ale celor mici: crizele emoţionale.

Mai rari părinţii care să nu se fi confruntat cu un asemenea episod: tăvălit pe jos, dat din picioare, lovituri de pumni, ţipete. Ele denotă faptul că cel mic se află pe un teren emoţional teribil de instabil. Specialiştii spun că 60-80% din copiii de 1-3 ani au astfel de crize emoţionale cel puţin o dată pe săptămână. Iar 20% din copiii de aceeaşi vârstă le experimentează zilnic. În unele cazuri, acest comportament se poate prelungi până la 4 ani. După această vârstă majoritatea crizelor ar trebui să se oprească sau măcar să se rărească substanţial.

Citeşte continuarea pe Sfatulparintilor.ro