Cum să-i ajuţi pe ceilalţi să se trezească spiritual

Este adevărat că numărul persoanelor trezite spiritual este, încă, relativ mic însă asta nu ar trebuie să te induca în eroare. Orice persoană se află pe drumul trezirii spirituale.

14 mart. 2016, 20:45
Cum să-i ajuţi pe ceilalţi să se trezească spiritual

Sa fii una dintre primele persoane care s-a trezit spiritual este o imensa onoare insa, in acelasi timp, inseamna o mare responsabilitate si o provocare importanta. Este greu sa te afli inconjurat de oameni care inca nu s-au trezit. Este infricosator si, totodata, te simti singur. Cu siguranta iti vei dori sa ii ajuti si pe ceilalti sa deschida ochii insa nu poti forta acest procesul. Cea mai buna abordare in ajutorarea altora este sa astepti cu rabdare momentul porivit. Poate ca vor trece luni sau chiar ani insa momentul respectiv isi va face intotdeauna aparitia. Uneori, se gaseste in mijlocul unei crize.

Crizele initiaza trezirea

S-ar putea sa fi observat ca multe dintre persoanele adormite spiritul traverseaza o criza acum. S-ar putea ca tu insuti sa te fi trezit in urma unei situatii neplacute. Pierderea partenerei, a job-ului, starii de sanatate etc – toate pot fi moalitati prin care Universul iti atrage atentia. Bineinteles, ca nu ai nevoie de o criza pentru a te trezi, pur si simplu intr-o zi s-ar ti se va ridica ceata de pe ochi. Daca acum este timpul tau de „trezire” insa te impotrivesti si nu iti asculti sinele interior o situatie de criza va aparea pentru a ti se atrage atentia si, astfel, sa te trezesti.

Multi oameni trec prin viata fiind pe pilot automat, insa cand o situatie neplacuta isi face aparitia, brusc, ceea ce functiona pana atunci nu le mai este de niciun folos. In timpul crizelor, oamenii trebuie sa renunte la ceea lucrurile de care nu mai au nevoie, de asemenea simt nevoia sa mearga in interiorul lor pentru a gasi noi raspunsuri. Modul in care o persoana raspunde la criza se bazeaza pe cele mai adanci credinte.

De asemenea, in asemenea momente, ei sunt impinsi sa-si examineze religia si credintele spirituale, iar asta poate inseamna ca resping o religie sau anumite practici ce nu le sunt de ajutor pe drumul trezirii. Pe masura ce te eliberezi de vechituri, faci loc pentru lucruri noi.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.