Cum să încarci telefonul mai repede atunci când te grăbești. Trucuri geniale care accelerează încărcarea device-ului

Cu siguranţă fiecare dintre noi s-a aflat, la un moment dat, în situaţia în care, fiind pe picior de plecare din casă, să constate că telefonul este pe punctul de a se descărca. Din fericire, există câteva trucuri ingenioase care accelerează semnificativ încărcarea telefonului.

19 ian. 2022, 16:13
Cum să încarci telefonul mai repede atunci când te grăbești. Trucuri geniale care accelerează încărcarea device-ului

Cum să încarci telefonul mai repede. Nu contează dacă deţii un telefon cu sistem de operare iOS sau Android. Aceste trucuri sunt aplicabile oricărui dispozitiv.

Un smartphone consumă multă energie chiar dacă nu îl folosești, asta întrucât aplicațiile instalate consumă bateria în mod continuu. La fel apelurile, mesajele și conexiunea Wi-Fi.

Cum să încarci telefonul mai repede atunci când te grăbești

Ca să încarci telefon rapid, trebuie să treci pe modul avion, recomandă site-ul cumsa.ro. Asta înseamnă că, atât timp cât se află la încărcat, nu vei mai primi mesaje sau apeluri, dar încărcarea se va accelera cu 25%.

O altă metodă de accelerare a încărcării este închiderea completă a telefonului. În acest fel, aplicaţiile nu vor mai funcţiona şi nu vor mai consuma bateria chiar în timp  ce device-ul se află la încărcat, încetinind procesul de încărcare.

Citeste si De ce este bine să-ţi ţii telefonul între câteva pliculeţe de silicon. Trucul genial care-ţi salvează device-ul

Încărcarea este mai rapidă la priză decât la un port USB

Dacă te grăbeşti şi nu poţi aştepta prea mult pe lângă telefon până se încarcă, atunci te va ajuta mai mult o priză decât un port USB. Asta deoarece priz oferă mai multă putere față de un laptop sau un încărcător de mașină.

De asemenea, este de preferat să foloseşti încărcătorul original al telefonului și nu unul cumpărat dintr-un magazin oarecare.

Dacă nu ai la îndemână o priză, apelează la un încărcător extern. Îl poți lua cu tine oriunde și îți poți încarcă telefonul de câteva ori, asta dacă vorbim despre o baterie cu o capacitate de peste 10.000 mAh.

Foarte important: nu ține telefonul la soare atunci când încarci bateria! Bateria generează deja căldură atunci când se încarcă, iar dacă va sta și în soare, temperatura va creşte și mai mult. Căldura este cel mai redutabil inamic al bateriei, așa că, dacă vrei să aibă o durată de viață mai lungă, evită încărcarea telefonului locuri aflate sub bătaia soarelui.

Citeste si De ce portocalele sunt ambalate mereu în plase roşii, iar lămâile în plase galbene. Trucul de marketing care te face să le cumperi