De ce este bine să-ţi ţii telefonul între câteva pliculeţe de silicon. Trucul genial care-ţi salvează device-ul

Pliculeţele cu silicon pe care le găsim în cutiile cu încălţăminte sau în poşetele nou achiziţionate ajung, de cele mai multe ori, la gunoi. Vestea bună este că aceste pliculeţe nu sunt deloc inutile, fiindu-ne de mare folos în viaţa de zi cu zi.

16 ian. 2022, 22:42
De ce este bine să-ţi ţii telefonul între câteva pliculeţe de silicon. Trucul genial care-ţi salvează device-ul

Banalele pliculeţe cu silicon nu sunt toxice, aşa cum greşit am putea crede. Ele sunt umplute cu o substanţă numită dioxid de silicon, care este de foarte mare folos în gospodărie, uscând perfect obiectele umede. Scopul lor, aşadar, este acela de a absorbi umezeala în exces, dar şi de a absorbi mirosul neplăcut. Iată, în cele ce urmează, în ce scopuri ai putea folosi celebrele pliculeţe de silicon:

  1. Pune-le în rucsacul cu care mergi la sală

Întotdeauna, atunci când ieşi de la o şedinţă de antrenament, echipamentul va fi transpirat. Locurile întunecate şi umede sunt preferate de bacterii, aşa că, pentru ca echipamentul tău să nu devină focar de bacterii, introdu câteva astfel de pliculeţe de Silicagel. Acestea vor elimina totodată şi mirosul neplăcut.

Citeste si Ce trebuie să faci dacă găseşti o monedă înfiptă în portiera maşinii. Iată cum te lasă hoţii fără bunuri. VIDEO

2. Dezaburesc geamurile maşinii

Dacă autoturismul tău nu are încălzire electrică, probabil că, în sezonul rece, aburul de pe geamuri îţi dă ceva bătăi de cap. Nu da drumul la aerul condiţionat ca să scapi de abur, ci ţine permanent nişte plicuri cu silicon lângă geam.

3. Prelungesc durata de viaţă a aparatului de ras

Renunţă la obiceiul de a-ţi lăsa aparatul de ras prin baie, unde tot timpul este umezeală. Introdu-l într-un recipient de plastic în care ai pus câteva plicuri cu silicon.

4. Absoarbe umezeala de pe telefonul căzut în apă

Unul dintre cele mai neplăcute lucruri care ni se pot întâmpla este să ne alunece telefonul din mână. Iar tragedia este cu atât mai mare dacă îl scăpăm în apă. Din fericire, nu este totul compromis dacă avem la îndemână câteva plicuri de silicon. Tot ce trebuie să faci este să-l introduci într-un borcan încăpător în care ai pus câteva plicuri de Silicagel. În loc de borcan, poţi folosi şi o pungă în care se află astfel de pliculeţe şi în care să introduci telefonul.

Citeste si De ce este bine să lași ușa mașinii de spălat deschisă atunci când nu o folosești. Trucurile care prelungesc durata de viaţă a maşinii

5. Păstrează pozele vechi fără să le deterioreze

Pozele vechi se deteriorează odată cu trecerea timpului, încă siliconul poate împiedica acest neajuns. Pune câteva plicuri cu gel de silicon în cutia cu poze vechi ca să le păstrezi cât mai mult timp într-o formă cât mai bună.