Pune un praf de sare de fiecare dată când schimbi apa bujorilor. Secretul care prelungeşte viaţa florilor

Te-ai gândit vreodată cum ai putea să păstrezi bujorii în viața cât mai mult timp? Sunt câteva trucuri extrem de utile pe care ar trebui să le ştiţi cu toţii. Se pot aplica şi când vine vorba de alte tipuri de flori.

16 mai 2022, 12:51
Pune un praf de sare de fiecare dată când schimbi apa bujorilor. Secretul care prelungeşte viaţa florilor

Cum să îngrijești bujorii?

În primul rând, trebuie să tai aproximativ doi centimetri din tija bujorilor pentru a-i împrospăta. Această tijă trebuie tăiată oblic pentru a mări suprafața de absorbție a apei. În momentul în care florile s-au ofilit, acestea trebuie scufundate într-o cadă cu apă rece.

Apa florilor trebuie schimbată zilnic pentru a ajuta tijele să nu putrezească. Apoi, asigură-te că pulverizezi florile cu apă în fiecare zi pentru a le păstra prospețimea. Pentru a le păstra cât mai rezistente poți să adaugi un praf de sare la un litru de apă.

Citește și: Trei plante naturale care te scapă de alergii. Lavanda calmează iritațiile de pe piele și reduce inflamația căilor respiratorii

Te-ai întrebat vreodată ce plante pot rezista la secetă?

Nipeta

Anumite flori pot supraviețui în conditii extreme, cum ar fi seceta. Printre aceste se numără Nipeta, o floare care are rezistență la climatul cald, aducând, totodată culoare locului în care le așezi. Plantele au între 30 și 90 de centimetri înălțime. Ele atrag insecte precum fluturii și albinele datorită florilor aromate.

Lavanda

O altă plantă rezistentă la căldură este Lavanda. Aceasta își are originile din partea mediteraneană și din Orientul mijlociu. Lavanda are aproximativ 40 de specii de plante anuale. Aceasta se găsește uneori în sălbăticie, departe de mediul natural.

Artemisia

Artemisia, cunoscută și sub numele de Pelinița, este o floare cu frunze subțiri de culoare gri, cu tulpinile înalte. Dimensiunile acesteia variază între 30 și 150 de centimetri. Este originară din Asia și crește între 30 și 100 de centimetri.

Coada șoricelului

Altă plantă rezistentă este coada șoricelului (Achillea). Aceasta este ușor de îngrijit și apare primăvara. Nu trebuie udată în fiecare zi, fiind o plantă care este rezistentă la secetă. Numele de Achille vine de la un erou legendar, Ahile, care a luptat în războiul troian.

Citește și: De ce nu este bine să pui leuştean în ciorbă. Lista afecţiunilor în care este contraindicat consumul acestei plante aromatice