Trei plante naturale care te scapă de alergii. Lavanda calmează iritațiile de pe piele și reduce inflamația căilor respiratorii

Mulți români se confruntă cu alergiile. Fie că vorbim de cele sezoniere, fie de cele cauzate de un alergen prezent chiar în casa voastră.

17 ian. 2022, 23:07
Trei plante naturale care te scapă de alergii. Lavanda calmează iritațiile de pe piele și reduce inflamația căilor respiratorii

Pentru fiecare persoană în parte intensitatea și simptomele diferă. Nu sunt deloc puțini cei care ajung să facă rinită alergică și să se confrunte cu strănut excesiv, nas înfundat, mâncărimi sau chiar dificultăți de respirație.

Puteți să aveți alergie la praf, la polen, la mucegai, la anumite plante, la părul de animale sau chiar alimente și medicamente. Sunt o mulțime de alergeni care ne pot afecta. Cel mai important e să găsiți metode ca să scăpați de ele.

Plantele naturale care te scapă de alergii:

Lavanda

Trei plante naturale care te scapă de alergii. Lavanda e o plantă care vă poate ajuta. Ajută la calmarea iritațiilor de pe piele și pentru reducerea inflamaţiei căilor respiratorii şi decongestionarea mucoaselor. Conform unui studiu al cercetătorilor, efectele antiinflamatorii ale uleiului esențial de lavandă ca tratament pentru astm.

Trei-frați-pătați

Una dintre plante este Trei-fraţi-pătaţi (Viola tricolor) și vă ajută să scpați de mâncărimi și eczeme. Tratamentul nu urmărește doar reducerea neplăcerilor, ci și restabilirea funcției de barieră a pielii cât mai repede posibil pentru a reduce efectele iritanților sau alergenilor. Într-un studiu observaţional multicentric, la 127 de pacienți cu diferite tipuri de dermatită le-a fost administrat un complex care avea majoritar în compoziţie viola tricolor. În 119 din 127 de cazuri, s-a observat o îmbunătățire clară, fără efecte secundare.

Coacăzul – negru

E, poate, cel mai puternic inamic natural al simtomelor alergice. Are o putere apropiată de cea a corticosteroizilor sintetici, substanţe medicamentoase folosite atunci când răspunsul imun al organismului este exagerat. Acesta este şi motivul pentru care coacăzul negru este numit şi cortizon natural.

Mulți oameni folosesc frunzele de coacăz negru de secole întregi pentru a scăpa de alergie sau artrită. mugurii de coacăz negru conțin niveluri concentrate, mult mai mari, ale aceloraşi substanţe benefice. Bioflavonoidele din coacăzul negru sunt stimulente ale glandelor suprarenale (responsabile cu reglarea răspunsului imunitar), antiinflamatoare şi diuretice. Coacăzul negru este responsabil în special pentru ameliorarea simptomelor alergiilor de la nivelul tractului respirator.

Citiți și Alergenii din casă, cei mai mari inamici ai sănătății. Metode simple ca să vă feriți de ei