Cum să investeşti cu succes, chiar dacă nu eşti bogat. Sfaturile profesorului de economie: „Dacă este ceva uşor înseamnă că nu este viabil economic”

Profesorul de economie Adrian Mitroi a explicat principiile simple pe baza cărora orice persoană, chiar dacă nu dispune de sume mari de bani, poate să investească eficient, astfel încât să-şi sporească veniturile.

23 ian. 2024, 17:04
Cum să investeşti cu succes, chiar dacă nu eşti bogat. Sfaturile profesorului de economie: „Dacă este ceva uşor înseamnă că nu este viabil economic”

De asemenea, profesorul Mitroi a vorbit şi despre obiceiurile financiare nesănătoase pe care foarte mulţi români le au şi recomandă atenţie sporită în felul în care cheltuim banii şi, de asemenea, în modul în care investim.

„Să vedem ce ne spune și investitorul și omul de afaceri Warren Buffett. Ne spune că trebuie să-ți aliniezi valorile tale cu clasamentele tale.

Și alt lucru, investești pe termen lung cu seriozitate, ambiție și disciplină.

Dacă este ceva ușor înseamnă că nu este viabil economic.”, a explicat Adrian Mitroi, profesor de economie, la Antena 3.

De asemenea, profesorul susţine că există paşi simpli pe care oamenii îi pot face pentru a-şi controla cheltuielile, ca apoi să ajungă să poată investi în piaţa financiară.

Citeşte şi: Iarna nu-i ca vara! Un kilogram de cireșe se vinde în piață, în ianuarie 2024, cu 250 de lei kilogramul. Românii abia se lipesc de 100 de grame, de poftă

Începeți cu Internet Banking în familie. Să știți exact în fiecare clipă care sunt cheltuielile familiei. Este obligatoriu să fii un bun platnic.

Banii nu stau să doarmă într-un cont, trebuie puși la lucru. Stați de trei ori și gândiți-vă la cumpărăturile care chiar contează. Faceți shopping cu mare atenție.

Nu trebuie să fii în vârful tehnologiei și să ai cele mai scumpe lucruri. Învață despre investiții și înțelege că omul modern este investitor astăzi și nu doar consumator.

Trebuie să facem sacrificii, oamenii reacționează bine la sacrificii și amenințări”, a spus profesorul în economie Adrian Mitroi.

Citeşte şi: Anunţ Revolut. Unde s-au dus banii de pe cardurile românilor şi cine a alimentat cel mai mult. Ce este „portofelul mobil”