Cum să învingi depresia

Depresia este un fenomen care ne “atacă” pe toţi la un moment dat în viaţă, indiferent de vârstă. Depresiile apar în urma unor supărări mari sau unor dezamăgiri puternice. Eşecurile trebuie să te facă mai puternic, să-ţi depăşeşti propriile limite, nu să te pună la pământ. Cu mult optimism şi răbdare toate trec, ideea e să nu disperi.

RomaniaTV.net
27 oct. 2011, 15:57
Cum să învingi depresia

Depresia se manifestă, de regulă, prin tristeţe, lipsa speranţei, anxietate şi alte stări sufleteşti cu conotaţii negative. Primele simptome sunt pierderea interesului pentru planurile personale, a plăcerii de a trăi, de a avea planuri pe termen lung.

Bineînţeles, depresia îţi afectează şi fizicul prin dureri de cap, oboseală, stări de ameţeală, lipsa poftei de mâncare sau insomnii.

O greşeală pe care o facem este să ne izolăm de cei din jur, să nu vrem să socializăm, să ne închidem în propria persoană.

Specialiştii americani spun că femeile au aceste stări de depresie de două ori mai des decât bărbaţii. Este normal, femeia, prin definiţie, este mult mai sensibilă.

Ca să scapi de depresie, încearcă să ieşi la aer, fă mişcare, sport, vorbeşte cu prietenii tăi, comunică mult, aşa te vei descărca de energia negativă. Şi terapia prin shopping este o soluţie, ai grijă de imaginea ta, mergi la un salon de înfrumuseţare sau la un spa. Fă lucruri pentru sufletul tău. Dacă eşti iubitoare de animale, cumpără un căţel sau o pisicuţă, cu siguranţă sunt o companie plăcută.

Nu uită de alimentaţia ta care trebuie să fie una bazată pe multe fructe şi legume. Respectă orele de somn, dar şi distrează-te. Evită alcoolul în perioadele de depresie.

Dacă tot nu scapi de depresie nici prin aceste mijloace, este timpul să mergi la un medic, la şedinţe de terapie care dau rezultate garantat. Trebuie doar să accepţi situaţia.