Cum să îţi calmezi câinele: Animalele de companie adoră muzica clasică

Câinii preferă muzica clasică, potrivit unui nou studiu al Universităţii din Colorado. Animalele din adăposturi lătrau mai puţin şi dormeau mai mult când li se punea muzica lui Mozart sau Beethoven.

RomaniaTV.net
07 nov. 2012, 08:38
Cum să îţi calmezi câinele: Animalele de companie adoră muzica clasică

În schimb, muzica heavy metal are efectul opus: câinii devin mai nervoşi, încep să latre şi nu se pot culca.

Descoperirea are implicaţii în bunăstarea animalelor aflate într-un mediu stresant şi ar putea duce la noi reguli de îngrijire a câinilor din adăposturi.

Lori Kogan, profesor asociat la Colegiul de Medicină Veterinară şi Ştiinţe Biomedicale, a pus muzică din stiluri diferite câinilor dintr-un adăpost pe parcursul a patru luni şi a înregistrat comportamentul lor.

Genurile muzicale includea heavy metal, clasică şi o compoziţie simplă creată special pentru relaxarea câinilor.

Câinii au ascultat muzica timp de 45 de minute, cercetătorul înregistrând comportamentul câinilor din 5 în 5 minute. Fiecare tip de muzică a fost urmat de o perioadă de linişte.

Faţă de momentul când nu exista deloc muzică, câinii erau mai relaxaţi şi mai somnoroşi când ascultau muzică clasică. Însă atunci când venea momentul pentru heavy metal, câinii începeau să latre şi să fie mai agitaţi. Spre surprinderea profesorului Kogan, muzică creată special pentru câini nu a avut aproape niciun efect asupra comportamentului lor.