Cum să îţi cureţi eficient tenul

Poate crezi că îţi cureţi tenul eficient, însă este foarte posibil să sari peste nişte paşi esenţiali.

28 oct. 2014, 07:08
Cum să îţi cureţi eficient tenul

Fiecare femeie îşi doreşte un ten perfect şi cu siguranţă ştii că nu vei reuşi să ai unul doar prin aplicarea unui machiaj şi a numeroaselor creme scumpe. Este foarte important să ştii cum să îţi cureţi eficient tenul, însă, deşi credem că o facem corect, multe dintre noi nu dăm destulă importanţă anumitor paşi esenţiali.

Trucuri infailibile pentru un ten impecabil

În primul rând, nu te grăbi! Poate crezi că 3-4 secunde ajung pentru ca produsul pe care îl foloseşti să îţi cureţe bine tenul, însă treaba nu stă chiar aşa, în special dacă ai probleme precum acneea. Spală-te cu grijă dimineaţa şi seara cu un produs potrivit tipului tău de ten, aplicându-l pe toată faţa. Folosind mişcări circulare, masează bine întreaga faţă, inclusiv zona ochilor.

Apoi, clăteşte-te bine cu apă călduţă. Este recomandat să te speli la chiuvetă, nu în timp ce faci duş, pentru ca apa să nu fie prea fierbinte. În felul acesta, eviţi să îţi usuci tenul.

Citeşte şi Tot ce trebuie sa ştii despre ingredientul-minune din creme care chiar te scapă de riduri

O altă greşeală pe care multe persoane o fac este să se spele prea des. Poate crezi că dacă te speli de cât mai multe ori pe zi tenul tău va fi mai sănătos, însă nu faci decât să îl usuci şi să îl iriţi, ceea ce va face tenul să se îngraşe mai repede decât ar trebui. Limitează-te la dimineaţa şi seara.

Un produs pe care fiecare dintre noi ar trebui să îl folosim din când în când este un scrub pentru faţă care elimină pielea moartă şi lasă tenul mai luminos. Exfolierea este foarte importantă, însă trebuie să ai mare grijă cum o faci. Poate crezi că tenul se va curăţa mai bine dacă vei freca cu putere, însă nu vei face decât să îl iriţi.

Vezi cum sa iti cureti eficient tenul pe cosmopolitan.ro.