Cum să îţi dezveţi copilul să bată şi să muşte

Ai observat că atunci când este nervos, copilul tău loveşte sau muşcă? Nu îţi face griji! Până la un punct, aceasta atitudine este normală, mai ales în primii ani de viaţă. Asta nu înseamnă că nu trebuie să iei măsuri ori de câte ori copilul tău are acest comportament.

RomaniaTV.net
29 nov. 2013, 21:49
Cum să îţi dezveţi copilul să bată şi să muşte

Iată câteva sfaturi simple care te ajută să îţi înveţi copilul cum să-şi exprime emoţiile şi să nu mai muşte sau să lovească atunci când este nervos.

Validarea trăirilor

Chiar dacă ţie nu ţi se pare un motiv de supărare, arată-i copilului că ceea ce simte el este important pentru tine. Dacă loveşte sau muşcă, ia-l în braţe şi spune-i: “Ştiu că eşti supărat şi este în regulă să fii nervos, însă nu este în regulă să muşti sau să loveşti!”. În acest fel îl asiguri că nu este “ciudat” pentru că e nervos şi că toţi oamenii se confruntă cu aşa ceva. Numai că unii ştiu cum să-şi gestioneze mai bine trăirile puternice.

Jucării pentru muşcat

Aceste jucării, ca cele pe care le folosesc bebeluşii, pot fi folosite şi de juniorii care nu reuşesc să se integreze foarte uşor într-un grup şi simt nevoia să muşte pentru a fi băgaţi în seamă. Ţine tot timpul la îndemână o astfel de jucărie şi dă-i-o când simţi că este pe cale să se înfurie.

Sursa furiei

Dacă după vârsta de 4 ani, copilul continuă să muşte sau să lovească, este indicat să ceri sfatul unui specialist pentru a descoperi sursa furiei. Poate fi vorba despre un nou bebeluş în familie, un divorţ, un deces, un conflict în familie care să-l destabilizeze. Cere sfatul medicului pediatru în acest sens.

Citeşte continuarea pe sfatulparintilor.ro