Cum să îţi faci singur un telefon mobil

Dacă nu ţineţi neapărat să aveţi un iPhone sau să un telefon mobil care să arate bine, ci doar să sune şi să trimită texte, puteţi să vă faceţi singuri unul.

06 dec. 2013, 12:27
Cum să îţi faci singur un telefon mobil

Un astfel de telefon, din lemn, are o placă cu circuite, un mic display LED, butoane, un speaker şi un microfon. Poate reţine numere, poate primi şi efectua telefoane, trimite texte şi poate funcţiona ca alarmă de ceas.

Telefonul, creat Arduino, este o platformă care are o placă cu circuite şi un software care le spune oamenilor cum să îl programeze.

Inginerul David Mellis de la Media Labs, din cadrul MIT, a ajutat la proiectul Arduino şi ne spune cum să ne facem singuri telefoanele mobile.

Programatorii pot cumpăra fie pachetul pentru începători, cu componentele de bază, fie pot folosi instrucţiunile pentru a construi singuri totul.

Versiunea lui Mellis are o carcasă de lemn şi 60 de componente, inclusiv placa, speakerul şi microfonul şi display-ul LED. Placa Arduino folosită este bazată pe modelul GSM Shield.

Telefonul în versiunea sa de bază poate primi şi efectua telefoane, poate scrie mesaje, poate înregistra nume şi numere şi să arată cât este ceasul.

Gadgetul nu este, însă, prea ieftin, costând circa 200 de dolari.