Cum să îţi îmbunătăţeşti memoria, după 50 de ani

Odată cu înaintarea în vârstă, apare şi declinul cognitiv, căci activitatea creierului începe să încetinească. Mai ales după vârsta de 50 de ani, încep să apară probleme de memorie, tulburări de concentrare.

RomaniaTV.net
06 feb. 2017, 08:49
Cum să îţi îmbunătăţeşti memoria, după 50 de ani

Exerciţii pentru memorie

Un mod de a preveni apariţia problemelor de memorie sunt exerciţiile care întreţin memoria. Poţi să îţi faci un obicei zilnic din a completa o integramă sau un rebus. Este o bună strategie de a-ţi păstra creierul antrenat.

Poţi să îţi ajuţi nepoţii sau copii unor rude să memoreze o poezie sau replici ale unei piese de teatru. Încearcă să le memorezi şi tu, alături de ei.

Citeşte şi  Când trebuie să te îngrijoreze pierderile de memorie

Activitate fizică regulată

Pentru o minte sănătoasă, este nevoie şi de un trup sănătos.

Mișcarea este un factor important de protecție pentru memorie. Motivul este, în principal metabolic: activitatea fizică protejează sănătatea inimii, asigură o mai bună oxigenare cerebrală și stimulează vasele de sânge care alimentează creierul.

În mod ideal, mersul pe jos zilnic şi practicarea unui sport cel puţin o dată pe săptămână timp de o oră, şi de două sau de trei ori pe sătămână timp de treizeci de minute, este ideal, susţin oamenii de ştiinţă . Dacă îţi face plăcere, poţi alege să mergi şi la înot, este o activitate atât pentru creier, cât şi pentru muşchi.

Citeşte continuarea pe click!sanatate.ro


loading...