Cum să îţi împarţi „farfuria zilnică” pentru a nu te îngraşă

Ar trebui sa mancam mai putine grasimi, mai putin sarat, mai putine dulciuri, mai multe legume si legume. Recomandarea o stim caci am auzit-o de nenumarate ori. Dar cat inseamna "mai putin" sau "mai mult" si cum arata, de fapt, un regim alimentar sanatos?

09 mai 2014, 06:14
Cum să îţi împarţi „farfuria zilnică” pentru a nu te îngraşă

Exista totusi un mod eficient pentru a afla ce inseamna alimentatia sanatoasa zilnica, daca reducem proportiile la nivelul unei singure farfurii. Acest mod a fost pus in practica de Serviciul National de Sanatate din Marea Britanie pentru a oferi o idee clara cetatenilor cum trebuie sa arate un regim alimentar zilnic sanatos.

Pentru inceput, impartim farfuria in 3 parti egale.

O parte (cea conturata cu verde in imaginea de mai jos) trebuie sa fie compusa din vegetale. Cu alte cuvinte, o treime din tot ceea ce mancam zilnic trebuie sa fie reprezentate de legume si de fructe.

A doua parte (cea conturata cu galben) trebuie sa fie compusa din tot ceea ce inseamna cereale integrale. Da, carbohidrati, dar nu de orice fel. Carbohidrati cu eliberare treptata, adica cei buni, se gasesc in produsele din cereale integrale, cat mai putin tratate industrial. Asadar, trebuie aleasa o mana de musli in loc de doi biscuiti cu ciocolata. Practic, o treime din alimentatia zilnica trebuie sa fie compusa din orez, cartofi, paine integrala, paste din faina integrala.

Citeste mai mult pe lyla.ro