Cum să mănânci ca să scapi de 1000 de calorii pe zi

Gandeste-te doar cat ai putea sa slabesti daca ai reduce aportul caloric zilnic cu 1.000 de calorii! Acest lucru nu este imposibil. Mai mult, nu trebuie sa te infometezi pentru a scapa de 1.000 de calorii pe zi.

12 feb. 2014, 06:42
Cum să mănânci ca să scapi de 1000 de calorii pe zi

Prea putine persoane stiu care este aportul loc caloric pe zi. Mai mult, majoritatea are impresia ca mananca mai putin decat o face in realitate. Rezultate: un aport caloric crescut care duce la ingrasare.

Pentru a da jos kilogramele in plus este absolut necesara reducerea numarului de calorii provenite din mancare si bautura, pe zi. Dar cum putem obtine acest lucru fara a ne infometa? Ei bine, secretul consta in alegerile alimentare facute, de la ce mancam dimineata, la cum ne bem cafeaua si la comenzile pe care le facem cand luam masa in oras.

Iata cum poti reduce aportul caloric zilnic fara sa depui mare efort!

1. La pranz, mananca o portie de paste aperitiv in loc de un fel principal
O portie clasica de paste poate avea pana la 600 de grame, echivaland astfel cu aportul necesar de cereale pe zi. In loc sa comanzi in oras sau sa-ti prepari acasa o portie clasica de paste, opteaza pentru varianta de aperitiv. Aceasta contine doar 300 de grame de paste. Adauga peste ele sos proaspat de rosii, legume si condimenteaza cu ce vrei tu, in afara de sare. O portie de paste aperitiv este suficienta pentru o masa. De altfel, inlocuind felul principal cu o portie aperitiv de paste, de preferinta din faina integrala, scazi aportul zilnic de calorii cu 300.

2. Sosul de salata separat
Multe persoane considera ca o masa formata din salata este una sanatoasa si redusa caloric. Daca comparam cu o portie de friptura cu cartofi, cu siguranta este adevarat. Dar nici salata nu este lipsita de ingrediente care ingrasa. Principalul inamic din salata, care o face mai putin sanatoasa, este sosul. In afara de cele facute in casa, de tine sau de cineva apropiat, nu ai de unde sa stii ce se pune in sosurile de salate comandate la restaurant sau cumparate de la supermarket. De regula, ele abunda in grasimi si in conservanti. Pentru a nu cadea in capcana, atunci cand iti cumperi o salata, asigura-te ca sosul este separat. Din acesta, pune-ti peste salata doar una sau doua linguri, nu mai multe. Vei vedea ca aceasta va capata textura si gustul care iti place. Mai mult, punandu-ti tu una sau doua linguri de sos si nu mai multe, poti reduce aportul zilnic de calorii cu peste o suta.

Continuarea pe Lyla.ro