Cum să menţii echilibrul între viaţa personală şi cea profesională

Mulţi dintre noi suntem într-o continuă căutare după echilibrul dintre viaţa personală şi cea profesională, tocmai pentru că avem senzaţia că munca ne răpeşte prea mult timp şi energie din viaţa de zi cu zi.

17 sept. 2014, 06:44
Cum să menţii echilibrul între viaţa personală şi cea profesională

In loc sa ne vaitam si sa bombanim, am putea pune in practica mici trucuri prin care sa simtim ca traim mai mult pentru noi insine si mai putin pentru munca, sef sau cariera, care – oricat de importanta ar fi – nu poate suplini bucuriile venite din viata noastra sociala si din cea de familie.

Curajul de a spune „Stop!”

In cele mai multe cazuri, indiferent daca lucrezi full-time sau part-time, sacrificiul emotional si energetic este mai mereu mai mare decat rasplatirea financiara. O retribuire mai mica decat implicarea nu este intotdeauna un lucru negativ, dar daca se intinde pe o perioada lunga de timp, uneori chiar ani, trebuie sa-ti revizuiesti pozitia. Merita efortul? Ai sanse sa avansezi? Este apreciata munca ta? Te vezi in aceeasi pozitie si la aceeasi companie si peste trei ani?

Citeşte şi Top 10 joburi potrivite pentru cei care nu au împlinit 30 de ani

Daca raspunsurile sunt afirmative inseamna ca merita efortul pentru ca te simti implinit in ceea ce faci, explica Simon North, fondator al „Position Ignition”, cea mai mai mari companii de consultanta in cariera din Marea Britanie.

Daca raspunsurile la intrebarile anterioare sunt negative, ori ceri o marire de salariu, ori iti cauti alt loc de munca in alta parte. A renunta la un job nu inseamna o infrangere personala si nici profesionala, cu atat mai mult cu cat nu traim pe vremurile comunismului cand multe persoane lucrau in acelasi loc aproape o viata.

Continuarea pe Lyla.ro.