Cum să NU fii furat pe Internet

Când vine vorba de mediul online, orice ”pas” greșit poate duce la infectarea computerului, pierderea unor mari sume de bani sau chiar pierderea propriei identități. Să ai un antivirus bun nu este suficient dacă tu nu îți iei niște măsuri de precauție suplimentare.

24 mart. 2015, 14:03
Cum să NU fii furat pe Internet

Internetul colcăie de hackeri puși pe fapte mari. Acești infractori online se folosesc de toate uneltele pe care le au la dispoziție pentru a-și umple buzunarele iar, de multe ori, tu ești cea mai bună unealtă.

Unele programe sunt pline de vulnerabilități care pot fi ușor exploatate, și de cele mai multe ori nu poți face nimic în această privință. Trebuie doar să speri că soluția de securitate folosită de tine își face treaba cum trebuie.

Citeşte şi Anunţul care a ŞOCAT lumea: „Internetul va dispărea”

Infecțiile pot veni despre site-uri legitime care, la rândul lor, au fost sparte, dar există situații în care măsurile tale de precauție fac diferența între un cont bancar gol pentru tine și un cont bancar gol pentru hackeri. Mai jos voi încerca să-ți explic de ce contează foarte mult să ai parole puternice și să fii mereu circumspect când vine vorba de conectarea la Internet printr-o rețea pe care nu o cunoști. Încep cu parolele.

De ce și cum să ai o parolă cât mai sigură

Experții caută, de ceva timp, tehnologii care să înlocuiască parolele. Unele există deja de ceva timp, dar de curând au căpătat popularitate (securizarea pe bază de amprentă), altele par desprinse din poveștile SF cu distopii (cum ar fi tatuajul care deblochează dispozitivele).

Citeşte continuarea pe Playtech.ro.