Cum să nu mai ţipi la copii: Ghid practic pentru 6 zile

Copiii nu te aud dacă ţipi la ei. Aceasta este concluzia unanimă a specialiştilor iîn creşterea şi educarea celor mici şi o constatăm şi pe pielea noastră. Şi cu toate astea nu este părinte care să nu fi ridicat măcar o dată vocea la copilul său. După ce ca te enervezi din pricina atitudinii celui mic, constaţi că şi el are tendinţa să ţipe.

RomaniaTV.net
16 ian. 2017, 09:30
Cum să nu mai ţipi la copii: Ghid practic pentru 6 zile

De ce oare? Pentru ca te imita pe tine, pentru ca parintii sunt aceste oglinzi perfecte ale copiilor lor si e firesc sa fie asa. Ei oricum sunt cu ochii pe noi non-stop si suntem reperul lor in aceasta lume, bun sau rau. Daca ei ne vad pe noi dialogand problemele tipand, inteleg rapid ca asa trebuie sa faca si ei. Asa incat iese un amalgam nefericit care te aduce uneori in pragul disperarii: copilul nici nu te asculta si in plus mai si tipa.

Citeşte şi  Educaţie copii: De ce nu e bine să oferi soluţii copiilor tăi

Dar este oare posibil sa-ti mentii intr-atat de mult calmul si autocontrolul incat sa o nu iei pe „inalte” din cand in cand, obtinand astfel si autoritatea mult dorita fara sa dai un exemplu prost copilului tau? Se pare ca da, daca stii cateva trucuri ca sa treci de clipele delicate cand simti ca explodezi si copilul face orice altceva decat sa te asculte.

Cum sa nu mai tipi la copii 

Ziua 1: Fii calm!

Imagineaza-ti situatia: copiii tai au o nemultumire si urla cat ii tin plamanii. Ce faci tu? De cele mai multe ori tipi la ei sa taca. Lasand la o parte faptul ca cei mici sunt „imuni” la tipetele parintilor, nu faci altceva decat sa le oferi un model de comportament. Si anume: „cand nu iti convine ceva tipi!”. Apoi, prin fapul ca reactionezi la isterie, ii oferi copilului atentia de care el avea nevoie, si, cu alte cuvinte, ii rasplatesti comportamentul inadecvat. Solutia este deci, chiar daca pare imposibila, calmul.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO