Cum să nu te îngraşi de sărbători. Trucuri de la Carmen Brumă: „Temperaturile scăzute forţează corpul să intensifice arderile”

Sărbătorile de iarnă aduc mare bucurie în sufletele celor mici şi celor mari, dar, odată ce se sfârşesc, pentru mulţi dintre noi rămâne gustul amar. Şi asta mai cu seamă din cauza kilogramele de pe şolduri, coapse şi abdomen, care s-au acumulat nestingherit pe parcursul celor câteva zile de sărbătoare.

06 dec. 2021, 16:14
Cum să nu te îngraşi de sărbători. Trucuri de la Carmen Brumă: „Temperaturile scăzute forţează corpul să intensifice arderile”

Cum să nu te îngraşi de sărbători. Şi totuşi, acumularea kilogramelor în plus de sărbători nu este obligatorie. Carmen Brumă dă asigurări că există soluţii la îndemână pentru a ţine kilogramele sub control, chiar dacă mănânci de toate.

„Singura variantă rezonabilă în perioada asta ar fi să compensăm cu mişcare. Asta nu înseamnă că trebuie să te duci la sală sau să faci cine ştie ce mişcări complicate. Poţi să te rezumi la antrenamente în casă – aşa cum eu fac de ani de zile şi cum am şi în programele mele de slăbit şi transformare corporală – sau pur şi simplu poţi să te plimbi în ritm alert, în aer liber, dacă nu îţi place să alergi, pentru că temperatura rece forţează corpul să intensifice un pic arderile.

Atunci, dacă te plimbi în pas alert şi faci chestia asta constant, să zicem că ai deja o variantă prin care să faci faţă Sărbătorilor fără kilograme în plus şi fără probleme de sănătate cauzate de excesul de mâncare„, a spus Carmen Brumă pentru DCNews.

Cum să nu te îngraşi de sărbători

Iubita lui Mircea Badea are o listă de recomandări pentru perioada sărbătorilor, astfel încât să nu începi noul an cu o siluetă compromisă iremediabil.

Ar trebui evitate combinaţiile cu foarte multă grăsime şi făinoase, cel puţin la aceeaşi masă. Ar fi bine să îţi faci o listă cu preparatele de Crăciun care îţi plac şi la care nu vrei să renunti şi să le eşalonezi pe mai multe mese, să nu le mănânci pe toate o dată, iar masa de seară să fie una mai uşoară.

Altfel, nu te vei odihni aşa cum trebuie, dacă stomacul este mult prea încărcat şi organismul se chinuie să digere noaptea când el ar trebui să se refacă„, a mai spus vedeta.

Citeste si Ce mănâncă Mihaela Bilic. Trucul genial cu care a reuşit să scape de un număr semnificativ de kilograme: „Eram disperată, mă în­gră­șasem din cauza unor tratamente hormonale, fiindcă am vrut să fac copii”

Trucuri pentru prepararea dietetică a mâncărurilor tradiţionale

Carmen Brumă recomandă, totodată, prepararea dietetică a mâncărurilor de Crăciun. O mare parte dintre bucatele specifice sărbătorilor de iarnă se pretează la acest mod de preparare.

În cazul sarmalelor, ar fi o soluţie să se combine carnea de porc cu carnea de pui – să fie o proporţie de 50%-  50%. De asemenea, ar trebui să nu se pună multă slănină, să se mănânce preparatele astea pentru aperitiv – toba, caltaboşul, şoriciul – la o masă. Piftia este o variantă sănătoasă, o sursă foarte bună de colagen. Salata de boeuf o faci cu vită, că de-aia îi zice aşa. Soluţia, aici, ar fi să pui foarte puțină maioneză, să eviţi ornarea aia cu maioneză. La un platou, dacă pui 2-3 linguri de maioneză este suficient. Evident, dacă mănânci combinaţia asta, nu o mai mănânci cu pâine, că de-aia ai cartofi în ea.

Sunt mici trucuri pe care le poţi folosi astfel încât să ai o masă un pic mai dietetică. Încălzeşte sarmalele într-o cratiţă în care pui mai multă apă, astfel încât surplusul de grăsime să rămână în sosul ăla format pe care nu trebuie să îl mănânci cu pâine„, a dezvăluit vedeta pentru sursa citată.

Citeste si Ce banc i-a spus Mitică Dragomir lui Ceaușescu. Reacţia Elenei Ceauşescu i-a provocat fiori reci pe şira spinării: „A fost printre puţinele dăţi când mi-a fost frică. I-am spus nevestei: Gata, ne curăţă!”