Cum să opreşti o criză de tantrum în 10 secunde

Orice părinte care are un copil în vârstă de peste 2 ani s-a confruntat cu această problemă: crizele de nervi, de personalitate, de furie, pe care specialiştii le numesc tantrumuri.

RomaniaTV.net
05 mart. 2013, 21:30
Cum să opreşti o criză de tantrum în 10 secunde

Nu există o „reţetă” magică pentru a calma spiritele, fiecare copil este diferit, după cum şi fiecare criză este diferită, numai şi pentru faptul că porneşte de la o altă cauză.

Însă, ceea ce i-ar ajuta foarte mult pe părinţi în acele momente în care, de cele mai multe ori, şi nervii lor sunt întinşi la maximum, este să-şi aducă de fiecare dată aminte că aceste tantrumuri sunt, de fapt, un mod al copilului de a transmite: „NU ştiu cum să mă descurc în situaţia în care sunt acum„. Şi, cu siguranţă, nu i-ar fi de folos să primească lecţia că în momente de „criză” trebuie să fim „crizaţi”. În momente de criză, e de preferat să fim calmi.

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să identifici ce anume a determinat criza de tantrum şi ce să faci în aceste cazuri.

Situaţia 1: Copilul „explodează” din cauza faptului că nu a fost lăsat să facă ceva ce ştie că îi este interzis

Ce faci? Ignori.

Îţi vezi în continuare de treburile tale, la bucătărie, în maşină, oriunde eşti. Regula este regulă şi trebuie să ştie că o criză nu-ţi va schimba părerea cu privire la acea regulă. Atât timp cât este în siguranţă, lasă-l să ţipe, să se tăvălească etc. Va obosi mai repede decât crezi.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro

Citeşte şi Când NU chiar înseamnă NU. Cum arăţi copilului că vorbeşti serios