Cum să plătești mai puțin la factura de gaze dacă ai centrală electrică. Neapărat trebuie să știi asta

Românii sunt tot mai îngrijorați de scumpirile din ultima perioadă, mai ales că vești bune la orizont nu prea se întrevăd. Pentru a putea reduce cât mai mult din cheltuieli, trebuie să țineți cont de câteva sfaturi simple.

27 oct. 2022, 20:17
Cum să plătești mai puțin la factura de gaze dacă ai centrală electrică. Neapărat trebuie să știi asta

Românii sunt tot mai îngrijorați de scumpirile din ultima perioadă, mai ales că vești bune la orizont nu prea se întrevăd. Cei care au centrală electrică sunt primii care resimt din plin scumpirile. Pentru a putea reduce din costuri, trebuie să fie foarte atenți la consum. Iată câteva sfaturi pentru a reuși să plătiți mai puțin la factura de gaze.

Cum evităm factura uriașă la gaze dacă avem centrală electrică

Primul truc de care trebuie să țineți cont este să vă verificați instalația de gaze și centrala. Pentru acest lucru ar trebui să chemați un specialist care să o verifice odată la doi ani. Dacă vorbim de instalația la gaze aceasta trebuie verificată odată la 10 ani. Atunci când mecanismele centralei functionează corect, se va reduce  și consumul. Pentru cei care au centrală electrică este foarte important să își achiziționeze un temporizator care să oprească centrala peste noapte, sau dacă doriți să economisiți bani vă puteți cumpăra un termostat de ambianță. Acesta se folosește pentru a menține o temperatură optimă, fără să faceți risipă. Dacă respectați toate aceste lucuri aveți toate șansele să nu mai plătiți atât de mult la factură de gaze.

Cum să ai o centrală termică eficientă iarna

Înainte de a veni iarna, centrala are nevoie de o revizie, așa că indicat este să sunăm din timp un specialist. Un al doilea sfat este să reglați temperatura. Tmperatura pentru circuitul de încălzire la centrală în condensație

Citește și: Cel mai recent studiu IRES, derulat în prima jumătate a anului 2022: Consumatorii români percep beneficii fizice și sociale când utilizează glo, spre deosebire de fumat

Citește și: Ce dieţă ţine Anna Lesko. Are 43 de ani şi arată impecabil: „Este o cură drastică, între 7 și 14 zile. O fac o dată sau de două ori pe an”